Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 08. 19:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csalókra figyelmeztet a posta

Csalókra figyelmeztet a posta

Csalók megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit, logóját használó, veszélyes emailt és sms-t küldenek, erről érkezett több bejelentés a postához - hívta fel a figyelmet szerdán a társaság.

Az MTI-nek küldött közlemény szerint a hamis emailben vagy sms-ben csomag átvételéhez kérik a szállítási cím egyeztetését és/vagy a díj kifizetését. A levélben látható "Kattints ide", "Fizessen online" vagy "Küldje el nekem a csomagot", illetve hasonló feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak.

Azt kérik, hogy aki ilyen gyanús emailt vagy sms-t kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra és ne adjon meg adatokat!

A Magyar Posta kizárólag nemzetközi küldemények esetén a vámkezelési díjak kiegyenlítése kapcsán küld online vagy sms fizetési értesítést, amelyben minden esetben a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link szerepel.

Felhívták a figyelmet, hogy amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

Mint írták, gyanúra, elővigyázatosságra adhat okot a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, vagy az ha nem is rendelt csomagot, mégis arról értesítik, hogy fizessen a megrendelt csomagért. Túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasolják, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjenek meg róla, hogy valóban a cég hivatalos email címéről vagy telefonszámáról érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljanak bizalommal a posta ügyfélszolgálatához és kérjenek megerősítést.

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is - áll a közleményben.

Címkék: adathalász, csaló, posta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.