Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 30. 10:27, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csalás miatt kell felelnie

Csalás miatt kell felelnie

A Szentesi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy gyöngyösi férfival szemben, aki a sértettnek nem küldött el egy mobiltelefont az előre utalt vételár ellenére.

Az eladó és a vevő 2018 júniusában, az egyik internetes piactéren egyezett meg a csaknem 200 ezer forintos vételárban. A szentesi sértett ezt átutalta a gyanúsítottnak, aki ennek ellenére nem küldte el a készüléket.

A szentesi nyomozók a bejelentést követően megállapították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjének kilétét. A gyöngyösi férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett. Ellene csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
A Szentesi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban átadta az ügyészségnek.

A rendőrség felhívja a figyelmet:

Amennyiben internetes portálokon szeretne vásárolni előnyös tulajdonságokat, kedvező árat mutató eszközöket, gépeket, járművet
- győződjön meg arról, az áru hirdetése alatt olvasható-e megbízhatósági bejegyzés, hirdetőfelületi tájékoztatás, százalékos minősítés az eladó értékeléséről!
- soha ne utalja át előre a megvásárolandó áru/termék vételárát! Amennyiben lehetséges, keresse a személyes áruátvételi, helyszínen fizetési lehetőséget, illetve az utánvétes megoldást!
- nem baj, ha kételkednek a meghirdetett áru mellé csatolt kép valódiságában. Meglehet, az eladó egy ideális, vadonatúj termék képét mellékelte a saját árujához, hogy kelendőbb legyen. Kérjen több képet a termékről!
- kisebb méretű, olcsóbb áru vásárlásakor a használt cikkekkel szemben részesítse előnyben az új eszközöket, a lerakó pontokkal (Pick Pack Pont) rendelkező szolgáltatók hirdetéseit! Ugyanazon minőségű termék esetén az egymással versengő szolgáltatók között megtalálhatja az Ön számára is kedvező megoldást.
- ne feledje: ami túl jó árnak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, az nem is igaz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.