Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. Augusztus 25. 09:46, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Csaknem kétszázötven határsértőt fogtak el a hétvégén Csongrádban

Csaknem kétszázötven határsértőt fogtak el a hétvégén Csongrádban

Csaknem 250 határsértőt fogtak el a hétvégén Csongrád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta: az elmúlt három napban 242 határsértőt állítottak elő, köztük 53 gyermeket. A legtöbben Ásotthalom és Röszke külterületén próbálkoztak illegálisan bejutni az országba, és ezzel a schengeni övezetbe. A legnagyobb csoportot szombat délután fogták el Röszke külterületén a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve. A 21 koszovói és afgán állampolgár között 8 gyermek is volt. Elfogtak egy embercsempészt is, a vajdasági, martonosi férfi fejenként 200 euróért vállalta, hogy Ásotthalom térségében átkíséri a határon az embereket. A rendőrök a polgárőrök segítségével a szerb férfi mellett 8 afgán, 1 iráni és 1 pakisztáni állampolgárt állítottak elő. A férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).