Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 26. 14:13, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Cozma-gyilkosság: ítélethirdetés várható

Cozma-gyilkosság: ítélethirdetés várható

A Marian Cozma megölése miatt folyó perben pénteken hirdethet jogerős ítéletet a Győri Ítélőtábla.

Az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009 februárjában gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Žarko Šešumot és a horvát Ivan Pešićet életveszélyesen megsebesítették.

Az ügyet március végén két napon keresztül tárgyalta a fellebbviteli fórum, s az utolsó szó jogán elmondott felszólalásokat követően Nagy Zoltán tanácsvezető bíró jelezte: április 27-én folytatódik az eljárás.

Napokkal később Ferenczy Tamás bíró, az ítélőtábla szóvivője az MTI érdeklődésére azt közölte: nem egy bizonyításra lehetőséget adó tárgyalásra, hanem nyilvános ülésre küldték ki az idézéseket, ami azt jelenti: ítéletet hirdethet Nagy Zoltán bírói tanácsa.

Az ügyben első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság a sportoló megölésével vádolt Raffael Sándort – aki az utolsó szó jogán a fellebbviteli tárgyaláson magára vállalta a gyilkosságot – nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta, akárcsak a konfliktusban részt vevő társai egyikét. Egy másik társuk húsz évfegyházbüntetést kapott első fokon.

A Marian Cozma családját képviselő Helmeczy László ügyvéd március végén azt közölte az MTI érdeklődésére: június 4-én kezdődik a Fővárosi Törvényszéken az elhunyt sportoló hozzátartozói által indított polgári per. Nem vagyoni kárukért a kézilabdázó apjának és anyjának 50-50 millió, két lánytestvérének 25-25 millió forintot kérnek megítélni, emellett vagyoni kárigénnyel is élni kívánnak.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.