Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. November 23. 12:05, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Chatszobában adták-vették a fiatalok a drogot - VIDEÓK

Chatszobában adták-vették a fiatalok a drogot - VIDEÓK

Több kilogrammnyi különböző kábítószert találtak egy fiatalokból álló drogbandánál, az ügyben tizennyolc ember ellen indult büntetőeljárás- közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu oldalon.

A huszonéves fiatalok a kábítószer beszerzését interneten keresztül bonyolították le, a külföldi eladókkal személyesen nem találkoztak. A megrendelt kábítószer futárszolgálattal jutott el hozzájuk, majd azt egymás között a chatszobában egyeztetve folyamatosan adták-vették - írták.

A rendőrök péntek hajnalban tizenöt helyszínen egyszerre csaptak le a banda tagjaira. Egy ugodi gyanúsítottat - akiről feltételezhető volt, hogy van fegyvere - a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogtak el.

A többségében fővárosi fiatalokból álló hálózat tagjainál többfajta kábítószert találtak: a több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin és kokain is.

A nyomozók a budapesti, táborfalvai, ugodi és győri kutatások során találtak a kábítószer csomagolásához és méréséhez használatos tárgyakat, lefoglaltak számítástechnikai eszközöket, egy légfegyvert és egy lőfegyvert is, valamint több mint tízmillió forint készpénzt.

A banda tagjai ellen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyik az eljárás. Kilenc férfit és két nőt bűnügyi őrizetbe vettek. A rendőrök kezdeményezték tíz ember letartóztatását és egynek a bűnügyi felügyeletét - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.