Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 01. 15:22, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Budapest–Zágráb között vasúton kényelmesen utazhatnak a nyári főszezonban

Budapest–Zágráb között vasúton kényelmesen utazhatnak a nyári főszezonban

A nyári utazási főszezonban Budapest és Zágráb között naponta két pár nappali és egy pár éjszakai vonat közlekedik.

Az éjszakai nemzetközi járat a tengerpartra, Splitig közlekedik. Az Agram és Gradec nappali expresszvonatok a Déli pályaudvarról reggel és kora délután indulnak.

A nemzetközi vonatok Nagykanizsa érintése után Gyékényesnél lépik át a magyar határt, majd Kaproncán (Koprivnica-n) át érik el Zágrábot. Az Agram expresszvonat egész évben közlekedik, a Gradec expresszvonat csak szeptember 15-ig. Körülbelül 6 óra alatt teszik meg a két főváros közötti távot. A határellenőrzést Gyékényesnél, a vonaton végzik el. A vasút biztosabb és kiszámíthatóbb szolgáltatást nyújt, mivel a nyári csúcsidőszakokban a horvát autópálya fizetőkapuinál nagy torlódások keletkezhetnek. A Budapestről 6:35-kor induló Gradec expresszvonat a Balaton expresszel egyesítve közlekedik Balatonszentgyörgyig, így a vonatban étkezőkocsis szolgáltatás is elérhető Budapest és Balatonszentgyörgy között.

A nappali vonatok légkondicionált, csendes futású és nagyrészt konnektorokkal felszerelt kocsikkal közlekednek. A 2. osztályú kocsik minden vonatban fülkés elrendezésűek, egy fülkében hatan utazhatnak, így ez különösen előnyös a kisebb csoporttal, vagy családdal utazók számára. Az 1. osztályú rész a Budapestről délután induló Agram, és a Zágrábból reggel induló Gradec expresszvonaton a korábbinál nagyobb befogadóképességű és modernebb termes elrendezésű kocsival közlekedik.


Az Agram és a Gradecexpresszvonatok bármely magyarországi megállási helye és Zágráb közötti utazásra, irányonként15 eurótól válthatók SparDay menetjegyek 2. osztályra, korlátozott számban, amelyek tartalmazzák a helybiztosítást is. Budapest és Zágráb közötti oda-vissza utazáshoz korlátlan számban váltható menettérti jegy 2. osztályra 34,70 euróért, 1. osztályra 52,20 euróért. A vonatokra nemzetközi forgalomban a helyjegy váltása nem kötelező, azonban a nyári nagy forgalom alatt kifejezetten ajánlott, főleg a kisebb társaságok, családok számára, a közös elhelyezés érdekében. A helyjegy ára ülőhelyes kocsiba, bármely kocsiosztályra, irányonként3 euró.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.