Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Október 10. 13:21, kedd | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Budapesten is bemutatkozik a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Budapesten is bemutatkozik a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat

A 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művészeinek nyílik csoportos kiállítása október 13-án, pénteken 18 órakor Budapesten, a Bartók1 Galériában.

A legnagyobb múltra visszatekintő hazai kortárs művészeti seregszemle húsz díjazottjának tárlatát Gaál József Munkácsy-díjas és Tornyai-plakettes képzőművész, egyetemi tanár nyitja meg.

Budapesten is bemutatkozik az immár 64. alkalommal megrendezett, múltja mellett művészeti súlyában is legjelentősebb hazai képzőművészeti seregszemle, a Vásárhelyi Őszi Tárlat. A tizenegyedik kerületi Bartók1 Galériában az idei tárlat húsz díjazott művészének nyílik csoportos kiállítása; az elismerésben részesült alkotók egy-két művel képviseltetik magukat a pénteken nyíló tárlaton. Az egy hónapon át (szerdától szombatig 14 és 20 óra között) látogatható kiállításon Basa Anikó, Czene Márta, D. Prax Ágnes, Dobó Bianka, Gálhidy Péter, Gallov Péter, Horváth Roland, Ilona Keserü Ilona, Jakatics-Szabó Veronika, Király Gábor, Kotormán Norbert, Nagy Attila, Pataki Tibor, Szabó Klára Petra, Szabó Menyhért, Szotyory László, Takáts Márton, Tayler Patrick Nicholas, Végh Júlia és Verebes György alkotásait láthatja a főváros művészetkedvelő közönsége az újbudai kiállítóhelyen.

A 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat vasárnapi megnyitóján húsz művésznek, 21 elismerést adtak át. A tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet Keserü Ilona Kossuth-díjas, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett festőművésznek ítélte oda a zsűri. A Hódmezővásárhely városa és a Magyar Művészeti Akadémia által közösen alapított Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat Szabó Menyhért szobrászművész nyerte el. A Fiatal Festők Nívódíját Dobó Bianka grafikusművész kapta. Endre Béla Mesterdíjban Gálhidy Péter szobrász-, míg a Galyasi Miklósról elnevezett nívódíjban Horváth Roland festőművész részesült. A Magyar Művészeti Akadémia díját Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerését Kotormán Norbert szobrászművész kapta.

A díjazottak budapesti csoportos kiállítását Pogány Gábor művészettörténész, a Vásárhelyi Őszi Tárlat címzetes kurátora rendezi, a péntek esti vernisszázsra ellátogatók Balog Árpád hódmezővásárhelyi borász természetes, adalék- és segédanyag mentes nedűiből kóstolhatnak egy borsort.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.