Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 07. 12:23, kedd | Helyi
Forrás: Göbl Vilmos-sajtóreferens

Budapesten (is) a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Budapesten (is) a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Az Art IX-XI. Galériában nyílik kiállítása a tárlat díjazottjainak.

A 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művészeinek nyílik csoportos kiállítása október 9-én, csütörtökön 18 órakor Budapesten, a Bartók Béla úti Art IX-XI Galériában.

Budapesten is bemutatkozik a legnagyobb hagyományokkal rendelkező és legjelentősebb hazai kortárs művészeti seregszemle, a Vásárhelyi Őszi Tárlat. A Bartók Béla út 1. szám alatti Art IX-XI Galériában az idei tárlat mintegy húsz díjazott művészének nyílik csoportos kiállítása; az elismerésben részesült alkotók egy-egy művel képviseltetik magukat a csütörtökön nyíló tárlaton. Az eseményen köszöntőt mond Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója. A kiállítást Bárdosi József művészettörténész nyitja meg, a vernisszázson fellép a Trio a lá Kodály.

A Vásárhelyi Őszi Tárlatok hazai képzőművészeti életben betöltött kiemelt jelentőségét tükrözik a kiállításon kiosztott díjak is, az idei vernisszázson összesen húsz elismerést adtak át. A tárlat fődíjával járó Tornyai-plakettet Szabó Ábel festőművész, a Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat, mellyel egy éven át havi százezer forint támogatás és a névadó leszármazottja által adományozott Rudnay rézkarc jár, Szabó Klára Petra képzőművész nyerte el. A Magyar Művészeti Akadémia által felajánlott díjban Vető Orsolya Lia festőművész részesült, az Emberi Erőforrások Minisztériumának díját Ámmer Gergely szobrászművész kapta. A kiállítás fődíján túl Hódmezővásárhely városa adja az Endre Béla mesterdíjat, valamint a Galyasi Miklós nívódíjat is: előbbit Balogh Gyula, utóbbit Szente Szabó Ákos festőművész vehette át. A felsőoktatási intézmények festő szakának végzős hallgatóinak meghirdetett Fiatal Festők Nívódíjában Szakszon Imre festőművész részesült.

Az október végéig látható kiállításon Adorján Attila, Ámmer Gergő, Balogh Gyula, Bondor Csilla, Gaál József, Hús Zoltán, Incze Mózes, Merényi Dávid, Olajos György, Pataki Tibor, Popovics Lőrinc, Sütő Róbert, Szabó Ábel, Szabó Klára Petra, Szakszon Imre, Szente-Szabó Ákos, Szvet Tamás, Ujj Zsuzsa és Vető Orsolya Lia alkotásait láthatja a főváros művészetkedvelő közönsége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.