Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Január 18. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Búcsúzott a Kosársuli a Hepp Kupától

Búcsúzott a Kosársuli a Hepp Kupától

A Piros csoportos Nagykőrös vendégeként lépett pályára kedd este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Hepp Kupa nyolcaddöntőjében. Vuk Pavlovic csapata rosszul kezdte a meccset, ami végül vereségbe és a kiesésbe került.

Joggal bizakodhatott a Kosársuli, hiszen egyrészt az előző körben azt a Ceglédet búcsúztatta a kupában, akitől a Nagykőrös pénteken 90-72-re kikapott a Piros csoportos bajnokságban, másrészt a Dunaharaszti ellen győzelemmel hangolt. A meccsen viszont kiütközött az osztálykülönbség és az, hogy a Kosársulinak nem megy idegenben ebben a szezonban, ráadásul Varga Ákos kulcsfontosságú játékára sem számíthatott Vuk Pavlovic.

Már az első negyedben eldöntötte a továbbjutás kérdését a korábban évekig Vásárhelyen játszó Molnár Bencét is a soraiban tudó Nagykőrös: a Kosársuli a második percben, Bálint triplájánál még 5-4-re vezetett, ám innen az első negyed utolsó másodperceiig pontot sem szerzett, miközben Puszta Dávid együttese 19-0-s szériával sokkolta a rengeteg labdát eladó, támadásban sokat hibázó csapatot.

Innen pedig hiába volt egálban a hazaiakkal a Kosársuli, és közelítette meg többször is őket tíz pontra a második negyedben, a Nagykőrös magabiztosan és jól őrizte az előnyét – így hiába szórtak a vásárhelyiek Varga Zalán vezetésével huszonhat pontot tíz perc alatt, a félidőben 48-32 állt az eredményjelzőn.

A szünet után hamar huszonötre növelte a különbséget a Nagykőrös, és bár a negyed második felére a triplákban és a lepattanózásban is feljavult a Kosársuli, nem tudott lejjebb faragni a nagyszünet tizenhat pontos hátrányán (60-44).

A hajrában a saját nevelésű fiatalok is több lehetőséget kaptak, és hasznos játékpercekkel gazdagodtak – nem is tartották magukat rosszul, a nagykőrösiek picit tudtak kozmetikázni az eredményen, és végül 77-58-ra győztek, így bejutottak a legjobb nyolc közé a kupában. A Kosársuliból ezúttal hiányzott a kiemelkedő egyéni teljesítmény, Bálint és Kelemen 13-13, Varga Zalán 11 ponttal zárt.

Hepp Kupa, nyolcaddöntő:

Nagykőrösi Sólymok KE-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 77-58 (23-6,25-26,12-12,17-14)

Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola. Vezette: Jakab, Radnóti, Földi

Nagykőrös: Váits 8, Kocsis 4, Lakosa 12/6, Fehér 15/3, Kovács 15/6
Cserék: Timkó 10, Molnár M. 7/3, Molnár B. 4, Filep 2, Kónya -
Vezetőedző: Puszta Dávid

Kosársuli: Varga Z. 11/3, Pinnyey -, Balogh 6, Bálint 13/9, Kelemen 13/9
Cserék: Borbáth 5/3, Kass 5, Karsai 3/3, Megyesi 2, Bősz -, Knyur -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Vuk Pavlovic: „Rosszul kezdtünk, 17 pontos hátrányba kerültünk az első negyed végére, az egész mérkőzést tekintve ez volt a különbség a két csapat között. A csapdázást nem tudtuk kijátszani, rossz ritmusúak voltak a támadásaink és sok kosarat kaptunk egyéni hibákból. A második negyedtől elkezdtünk kosárlabdázni, ez sajnos csak arra volt elég, hogy ne legyen még nagyobb arányú a vereség. Gratulálok a Nagykőrösnek és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!"

A Kosársuli január 27-én bajnoki meccsel folytatja a szezont, a Sopron látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.