Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Bronzérem az Euro Trophy-n

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.


Szabó Bende
ROTAX MAX Euro Trophy
Genk - 2024.04.12-14.
KSB Racing Team

Mielőtt az Euro Trophy-ról beszélgetnénk menjünk vissza az időben kicsit…

Mesélnél az eddigi gokartos pályafutásodról?
- 2019 óta vagyok benne a versenygokartozás világában, ahol az első évem az év közepétől kezdődött Junior kategóriában, amely ennek az évnek a végig tartott. Ezután 2020-ban már Senior kategóriában versenyeztem, a Magyar Bajnokságot 3-ik helyen zártam. A 2021-es évben is itt folytattam, és év végén második lettem. A 2022-es év változást hozott, hiszen itt már DD2-es kategóriában indultam. Itt a Közep-Európa bajnokságban ötödik lettem, és a Magyar Bajnokságot második helyen zártam. 2023-ban is maradtam ennél a géposztálynál, ahol megnyertem a Magyar Bajnokságot! Emelett a Közep-Európa zóna kupán dobogós helyezést értem el. Az idei évet is itt folytatom, amely eddig az új csapatomnál remekül kezdődött.

2023-ban DD2 Magyar Bajnok voltál, ez által kijutottál a Rotax Max Challenge Grand Final-ra Bahrainban. Hogy szerepeltél ott, miként élted meg a Rotax Világbajnokságot?
- A Grand Final minden gokartos álma, ami nem véletlen hiszen itt tényleg egy sztárnak érzi magát az ember. Emellett rátett az, hogy a Bahreini F1-es pálya szívében versenyeztünk nappal és sötétben is. A verseny a pályán is hihetetlen élmény volt, ahol a részeredményekért már büszke lehettem, hiszen nyertem szabadedzést, harmadik helyen végeztem az elődöntőben és a 72 legjobb versenyző közül tizenegyedik helyen végeztem, amely óriási eredmény volt és hihetetlen motivációt és önbizalmat adott az idei évhez.

ROTAX MAX Euro Trophy-n vettél részt az elmúlt hétvégén Genkben. Az előkelő harmadik helyen értél célba. Gratulálok hozzá! Megosztanád a portálolvasókkal az utolsó három nap történéseit az időmérőtől a jólsikerült Final-ig?
- Először is köszönöm a gratulációt. Igen szinte hihetetlen az eredmény, amelyet sikerült elérni a hétvégén, amihez már a pénteki kvalifikáció is fontos volt. Arra nagyon jól ráteszteltünk és sikerült a 39 emberből 7-ik helyre időmérőzni. A jól sikerült időmérő után az első selejtezőt 3-ik helyről kezdtem, ahonnan 2-ik helyen sikerült beérni, ami már csodálatos érzés volt. A 2-ik selejtezőn 4-ik helyen értem be, de 3 másodperc büntetést kaptam, amellyel 9-ik helyezést értem el. A 3-ik selejtező is nagyon jól sikerült és itt is 2-ik helyen értem be. Ezek az események magukba foglalták a pénteki és szombati napot.

A vasárnap is nagyon jól kezdődött hiszen a bemelegítő edzést megnyertem, ezután pedig az elődöntőt 3-ik helyen zártam, amellyel 5-ik helyet sikerült megszereznem a rajtrácson a nagy döntőre. A finálé 3-ik körében sikerült 4-ik helyre feljönnöm, ahonnan 1,5 másodperces hátrányból egy nagy hajrával az utolsó előtti körben egy mesteri előzéssel sikerült megszerezni a 3-ik helyet és ezzel dobogóra állni az Európa-Bajnokság első fordulóján egy mindenki által nagyon elismert és erősnek gondolt mezőnyben és talán a legnehezebb pályán Európában.

Ha újra rajtolhatnál, mi az amit másképp tennél, és miért?
- Sosem szerettem volna sok versenyt máshogy csinálni életem során, de ez biztosan az a verseny volt, ahol semmit nem csinálnék másképp.

Kiknek és mit köszönhetsz?
- Mindenféleképp először is a legnagyobb köszönetet a családomnak, és a mindig mellettem álló embereknek mondhatom, de innen is kiemelném apukámat, akivel már 4 éve közösen együtt dolgozunk minden hétvégén, és ez az eredmény most megmutatta, hogy beérett a sok belefektetett munka mindenki részéről. Emellett a csapatomnak, a KSB Racing Teamnek is hatalmas köszönettel tartozom. Ha ők nem végeznének ilyen profi munkát, akkor nem tarthatnék itt.

Köszönet a támogatóimnak is: AutoPoint Budapest, BájBox, Emese Autó Kft.

Fotók: ph24.it

- Hajósi Miklós -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:08, csütörtök | Sport

Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.

2024. Május 22. 15:48, szerda | Sport

Budapesten lesz a BL döntő 2026-ban

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.