Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2012. Március 19. 07:11, hétfő | Belföld
Forrás: STOP

Borulhat az összes horoszkóp?

Borulhat az összes horoszkóp?

Ilyesmi nem fordulhat elő, pusztán arról van szó, hogy a csillagászat eredményei az asztrológusok munkájában is változásokat hoznak. Van, amitől pontosabb horoszkópok készülnek, és van, amiket felesleges figyelni.

A Chiron például egy Kentaur, ami azt jelenti, hogy általában kisbolygóként viselkedik, de amikor napközelbe ér - ez esetében 8,4 csillagászati egységet, azaz valamivel több mint egy fényórát jelent - üstökösként kezd viselkedni. Ezért a csillagászok egyszerre tartják számon 2060-as kisbolygóként és 95P jelű üstökösként. A bolygó egyébként szabálytalan, de állandó pályán mozog, hol a Jupiter és a Szaturnusz, hol a Szaturnusz és az Uránusz között lelhetjük fel. Pályája két helyen is metszi a Szaturnuszét, de összeütközésüktől nem kell tartanunk. A kisbolygó-üstököst 1977-ben fedezte fel Charles Kowal.

A kentaur az asztrológusok figyelmét is felkeltette, ők a tizenegyedik bolygóként tartják számon - mint az köztudott, az asztrológia hagyománytiszteletből a Holdat is bolygóként emlegeti. Azok az asztrológusok, akik tudományként tekintenek a csillagok segítségével történő sorselemzésre, aktívan kutatják a Chiron ránk gyakorolt hatását. Természetesen minél több adat gyűlik össze, annál pontosabb képet kaphatnak. Van, aki hisz benne, van, aki szkeptikus, de az alaposan kidolgozott horoszkóp így is elég gyakran bejön - ezeket az eredményeket az asztrológusok pontosítani tudják azzal, hogy beillesztik a horoszkóp-készítés folyamatába a Chironról szerzett ismereteiket.

Vannak azonban olyan csillagászati eredmények, amelyek valóban nem kiegészítenék, hanem borítanák az asztrológia eddigi elképzeléseit. Ilyen az a megfigyelés, hogy a hagyományos tizenkét csillagképen kívül még kettőn - a Kígyótartón és a Ceten - is áthalad a Nap minden évben. Ezzel rengeteg horoszkóp megváltozna, de nem fog. Az asztrológusok ugyanis régen valóban a nap járása miatt osztották az eget - és ezzel az évet - tizenkét állatövi jegyre. A zoodiákus azonban ma már csak egy beosztás, ami bevált, de az ezoterikus tudomány gyakorlói szerint nincs értelme megváltoztatni. Legalábbis emiatt a két csillagjegy miatt, amelyek kavarodást ugyan okoznának, de annak, hogy a Nap áthalad rajtuk, asztrológiai szempontból gyakorlatilag nincs jelentősége.

A horoszkópok tehát nem borulnak, hanem egyre pontosabbak lesznek. Aki hisz bennük, és az asztrológiában, annak ez számít. Aki pedig nem, annak még egy lehetőség arra, hogy bizonyítékot véljen felfedezni a csillagjóslás eredményeinek cáfolására.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 11:35, vasárnap | Belföld

Ketten meghaltak egy balesetben a Ferihegyi repülőtérre vezető úton

Két férfi meghalt, amikor egy autó és egy busz összeütközött vasárnap reggel a Ferihegyi repülőtérre vezető úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. November 27. 11:33, vasárnap | Belföld

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

2022. November 27. 07:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 47. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: