Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 26. 09:37, hétfő | Helyi
Forrás: Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány

Bohócdoktorokkal húsvétozott 500 kisgyermek

Bohócdoktorokkal húsvétozott 500 kisgyermek

Jótékonysági mozizásra, húsvét előtti kikapcsolódásra hívtak meg ötszáz, többnyire nagycsaládos és hátrányos helyzetben lévő, illetve jó tanuló kisgyermeket a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai.

A Nyúl Péter című rajzfilmre kígyózó sorokban érkeztek a tíz év alatti gyermekek. A jegyeket bohócdoktorok szedték. Minden résztvevő befelé menet csokitojást és egyedi horgolt játékfigurát is kapott. A mozizás előtt mindenki picit bohócdoktorrá változhatott, a gyerekek nagy buzgalommal vették fel a bohócdoktor orrokat.

A film előtt a bohócdoktorokkal a színpadon közös locsolóvers mondó verseny és ajándékok várták a gyerekeket. A 2008 óta sikeresen működtetett bohócdoktor csapat mosolyt visz a kórházi - gyógyítást segítő együttműködések révén, illetve kulturális és szociális missziókat is folytat. A mozifilm vetítés elsődleges célja az örömszerzés és az ünnepek előtti időszakra hangolás volt. A www.karitacio.hu mozizásra mosolygós és vidám gyerekek érkeztek, az igazán örömteli rendezvény sikerét egy tucat bohócdoktor önkéntes szorgoskodásának köszönhették a résztvevők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.