Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 15. 19:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Bíró-Balogh Tamás: Könyvvel üzenek néked Radnóti Miklós dedikációi - könyvbemutató

Bíró-Balogh Tamás: Könyvvel üzenek néked Radnóti Miklós dedikációi - könyvbemutató

2017. január 23-án 17 órakor a magyar kultúra napja alkalmából a kerül bemutatásra Bíró-Balogh Tamás: Könyvvel üzenek néked Radnóti Miklós dedikációi című könyve.

A könyvbemutató a Németh László Városi Könyvtár és az Emlékpont közös rendezvénye és a könyvtár olvasótermében tartják. A szerzővel Dr. Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője beszélget.

Radnóti Miklós több, mint hatszáz dedikációját adja közre a Könyvvel üzenek néked című könyv. A kötetet összeállító Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész elmondása szerint a dedikációk mint írói kézjegyek régóta az irodalomtörténeti és a gyűjtői érdeklődés látóterében vannak, hiszen a szerző által írt ajánlás érdekes mint az irodalmi élet történésének, a gesztusnak megfogható dokumentuma. Emellett azonban az ajánlások információt is hordoznak: életrajzi források, amelyek összegyűjtve kirajzolják a teljes kapcsolathálózatot. Bíró-Balogh Tamás Radnóti Miklós dedikációinak összegyűjtéséhez egy saját tulajdonú könyvben szereplő ajánlás történetének megismerését követően több mint tizenöt esztendővel ezelőtt látott hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.