Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 16. 11:17, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Televízió

BETEGBIZTONSÁG NÖVELÉSE ÚJ BETEGAZONOSÍTÓ RENDSZER BEVEZETÉSÉVEL A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ÉS MAKÓI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKBEN

BETEGBIZTONSÁG NÖVELÉSE ÚJ BETEGAZONOSÍTÓ RENDSZER BEVEZETÉSÉVEL A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ÉS MAKÓI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKBEN

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény az EFOP-2.2.18-17 - Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben c. felhívásra benyújtott EFOP-2.2.18-17-2017-00067 azonosítószámú "Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény tagkórházaiban” című pályázatával a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 151,8 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. Támogatási intenzitás 100%.

A projekt célja a betegellátás minőségének javítása, valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettségének növelése. A betegek számára érthető és minden kórházi dolgozó számára nyomon követhető egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetésének elősegítése. Folyamatosan fejlődő egészségügyi szolgáltatások nyújtása, az ellátás minőségi és hatékonysági fejlesztése, amely egy egészségesebb helyi társadalmat eredményez. Az egészségügyben megfigyelhető területi egyenlőtlenségek csökkentése az elérhetőség javítása érdekében. Korszerű, új eszközök és műszerek beszerzése. Az egészségügyi ellátórendszer költséghatékonyságának növelése

A projekt célcsoportja az intézménynél alkalmazott orvosok, szakorvosok, szakdolgozók, valamint az ellátásban részesülő betegek, akik hatékonyabb, magasabb szakmai színvonalú ellátásban részesülhetnek. A projekt eredményeként 6 osztályon egységes betegazonosító rendszer kerül kiépítésre, a medikai rendszerhez integrálva. A fejlesztés által 86 896 fő lakos részesül biztonságosabb egészségügyi ellátásban.

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2017.09.01. A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja 2018.10.31.

A projektről bővebb tájékoztatást ahttp://www.csmekhm.hu/betegbiztonsag oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére