Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Február 28. 14:07, kedd | Helyi

Beszámol a magánbiztonsági ágazat

Beszámol a magánbiztonsági ágazat

Február 28-án rendezik a Biztonságpiac 2017 Konferenciát

- Milyen szerepet játszanak a legújabb technológiák a magyarországi magánbiztonsági ágazatban?

- Mi érzékelhető a nemzetközi terrorhelyzetből a legnagyobb hazai fesztiválokon, illetve sportrendezvényeken?

- Milyen jövő előtt áll a hazai hadi- és védelmiipar?

- Milyen biztonsági trendek érvényesülnek legújabban a légikőzlekedésben, illetve szállítmányozásban?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre igyekszik választ adni a Biztonságpiac 2017 Konferencia és Kiállítás.

A Gazdálkodási és Tudományos Társasá gok Szövetsége (GTTSZ), a Magyar Rendészettudományi T ársaság (MRTT) és a Biztonságpiac.hu Kft. hagyomán yos éves konferenciáját idén a budapesti Stefánia Palotában rendezi meg 2017. február 28-án.

Az egész napos program fókuszában a közrendvédelmi, hadi- és védelmiipar trendjei mellett a magánbiztonsági ágazat, valamint az IT- és információ-biztonság legfrissebb aktualitásai állnak. A több helyszínen párhuzamosan zajló pódiumbeszélgetések résztvevői között lesznek a közbiztonságért, rendvédelemért felelős hazai szervezetek felsővezetői mellett az ágazati trendeket nem csupán követő, hanem meghatározó vállalatok képviselői is.

A rendezvény témái a biztonság fogalmának és követelményrendszerének legtágabb aspektusait ölelik fel: a rendészet korszerű és valós kihívásaira reflektáló, tudományos igényű viták mellett teret kapnak a konferencián a legfejlettebb biztonságtechnikai, illetve technológiai megoldások alkalmazásairól szóló eszmecserék is.

A Biztonságpiac 201 7 konferencia kerekasztal- és pódiumbeszélgetései során a meghívott szakértők a rendészeti ágazat aktuális trendjeit, a biztonságtechnika és a magánbiztonság kapcsolatát, a rendezvény- és fesztiválszervezés legfontosabb biztonsági szempontjait éppúgy ér intik, mint az IT- és információ-biztonság, az adatvédelem fejlődését és legújabb követelményeit. Mindezeken túl szó lesz a Biztonságpiac 2017 konferencián a légiközlekedés napjainkban jellemző biztonsági feladatairól, valamint az említett ágazatok és szektorok jogszabályi változásairól is.

A Biztonságpiac 2017 Konferencia és Kiállítás részletes programja és tovább információ:http://biztonsagpiac.hu/konferencia

A korábbi évek hagyományaihoz hűen idén is a Biztonságpiac 2017 Konferencia és Kiállítás résztvevői vehetik először kézbe a Biztonságpiac 2017 Évkönyvet, amelyben közel száz interjú, riport és szakmai cikk ad pillanatképet a magán- és közbiztonság magyarországi helyzetéről.

A BIZTONSÁGPIAC.HU:

A Bizto nságpiac.hu (www.biztonsagpiac.hu) az egyik legátfogóbb, a köz- és magánbiztonsággal foglalkozó szakmai hírportál Magyarországon. A független hírportál cikkei, hírei nemcsak a szakma, a gazdasági és a vállalati vezetők, hanem a munkaadók, a munkavállalók és a biztonság egyes aspektusai iránt érdeklődő állampolgárok szakszerű informálódását is szolgálják. A Biztonságpiac.hu 2010-ben, a köz- és a civil biztonsággal komplexen foglalkozó online hírportál hiányát felismerve vállalta, hogy független tartalomszerkesztés mellett tájékoztat a magán-, a vállalati és az IT-biztonság, a védelmi- és hadiipar magyarországi és nemzetközi eseményeiről, fejleményeiről. A hírportált üzemeltető társaság a hazai vagyonvédelmi szakmát tömörítő érdekképviseleti szervezetekkel szoros szakmai együttműködést tart fenn, ezen szervezetek nem csak a hírportál szakma i munkáját segítik, hanem információs csatornáikkal az oldal minél szélesebb körű elérését is támogatják. A Biztonságpiac.hu hírportál egy online lapcsalád vezető tagja, a portfólió további oldalai az Innoportal.hu, a Magyar-logisztika.hu, a Mínuszos.hu , valamint a Sectech-news.com.

A GAZDÁLKOD ÁSI ÉS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁGOK SZÖVETSÉGE (GTTSZ):

A Gazdálkodási Tudományos Társaság 1992-ben, a rendszerváltás és a privatizáció idején alakult. 2001-től Ga zdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségeként pártsemleges, tudományos, szakmai, érdek-képviseleti közhasznú szervezetként tevékenykedi k, amelynek egyéni és jogi tagjai, országos és megyei t agozatai vannak. Tagjai sorában több mint negyven civil szervezet vezetője is megtalálható, ezért kezdeményezője volt és jelenleg házigazdája, valamint ügyvezetője a Civil Szakmai Érdek-képviseleti Szervezetek Országos Szövetségének, amely jelenleg 25 országos civil szervezetet tudhat a tagjai között. A GTTSZ tagja a mindenkori kormány mellett működő Gazdasági és Szociális Tanácsnak.

MAGYAR RENDÉSZETTUDOMÁNYI TÁRSA SÁG (MRTT)

A 2004-ben megalakult , ma már több száz fős MRTT célja a rendészet tudománnyal és a rendészettel kapcsolatos tudományos is meretek fejlesztése, az egyes rendészeti problémák tudományos vizsgálata, a rendészettel összefüggő és más kapcsolódó szakterületek iránt érdeklődő, azokkal tudományos igénnyel foglalkozó vagy foglalkozni kívánó állampolgárok összefogása, a rendészettudomány fejlődésének szolgálata, a tudományos eredmények gyakorlati alkalmazásának segítése, illetve megfelelő fórum biztosítása a társaság tagjai részére ismereteik bővítésére, kutatásaik segítésére, szakmai eredményeik terjesztésére, publikálására, szakmai színvonaluk emelésére, továbbá érdekeik védelmére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.