Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2021. Június 29. 14:30, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Bérmegállapodás a MÁV-Volán-csoportnál

Bérmegállapodás a MÁV-Volán-csoportnál

A kormány elfogadta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter javaslatát a legnagyobb közszolgáltató állami vállalatok bérfejlesztésére.

Eszerint az egyes állami tulajdonú vállalatoknál dolgozók bére 2021. július 1-től hároméves bérmegállapodás keretében összesen 15 százalékkal emelkedik. A MÁV-Volán-csoport 2021-ben 200 ezer forint SZÉP-kártya juttatást fizet minden munkavállalónak, míg 2022-ben 10 százalékkal, 2023-ban pedig további 5 százalékkal emeli a munkabéreket.

Mager Andrea és Homolya RóbertA MÁV-Volán-csoport az ország legnagyobb foglalkoztatójaként a járványhelyzetben a személyszállító társaságoknál bekövetkezett jelentős utasfőcsökkenés és menetdíjbevétel kiesés ellenére is megtartotta teljes munkavállalói állományát.

A MÁV-Volán-csoport átlagkeresetei a bérmegállapodások és bérintézkedések eredményeként 2016 óta a nemzetgazdasági átlagkeresetnél nagyobb, 65 százalék feletti mértékben növekedtek.

A működés szempontjából meghatározó munkakörökben az összbérek emelkedése még ezt a szintet is meghaladta. Például a felsővezetékszerelő munkakörcsoportban dolgozók bére mintegy 80 százalékkal növekedett, a kocsivizsgálók átlagos bérnövekedése 93 százalék, míg az autóbuszvezetőké 77 százalék volt.

A MÁV-Volán-csoport a járványügyi helyzetben is bizonyította, hogy biztonságos munkahelyet nyújt munkavállalóinak. Az új hároméves bérmegállapodás tovább erősíti a vállalatcsoport munkaerőpiaci pozícióját, és igazolja, hogy az állami vállalatok képesek hosszú távon is vonzó munkáltatói feltételeket biztosítani dolgozóiknak.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 16:45, szerda | Helyi

Vasútbiztonsági nap Egerben

A MÁV és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága „Érj haza biztonságban!” címmel utas- és vasútbiztonsági kampányt szervezett,

2021. Szeptember 21. 15:24, kedd | Helyi

Budapesten a Connecting Europe Express vonata

Megérkezett a budapesti Keleti pályaudvarra a Vasút Európai Éve programsorozat keretében elindított „Connecting Europe Express”.

2021. Szeptember 21. 15:18, kedd | Helyi

ISMÉT STREETBALL-T RENDEZNEK HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

A CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban,

2021. Szeptember 21. 15:03, kedd | Helyi

Kétmilliónál is többen utaztak idén nyáron vonattal a Balatonhoz

Sikeres szezon zárult le a hétvégével a Balaton partjainál, az elmúlt évtizedben ez volt a legerősebb főszezon.