Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2011. Október 15. 14:41, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Berki: a világbajnoki cím már zsebben és talán a kvóta is

Berki: a világbajnoki cím már zsebben és talán a kvóta is

A tokiói olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon Berki Krisztián lólengésben megvédte a világbajnoki címét, míg Hidvégi Vid a 4. helyen végzett.

Magyar szempontból remekül indult a lólengés döntője, ugyanis egyre-másra hibáztak a riválisok.

Előbb a szlovén Sasa Bertoncelj esett le a szerről, később a brit Lewis Smith is követte, majd a hazai közönség előtt versenyző japán Ucsimura Kohei és az ausztrál Prashanth Sellathurai ugyancsak rontott.

Az első hibátlan gyakorlatot a francia Cyril Tomassone mutatta be.

Hídvégi Vid is remekelt, végül a negyedik helyet érte a gyakorlata, de jegyezzük meg, a brit Smith nagy köszönetet mondhat a pontozóknak, ugyanis nagy hibája ellenére zárt a dobogó harmadik fokán.

Ami azonban számunkra a legfontosabb, Berki Krisztián hibátlan gyakorlattal, 15.833 ponttal megvédte a világbajnoki címét. Ez sajnos automatikusan nem jelent ötkarikás kvótát, ám a magyar szövetség számításai szerint Berki a másik két szerén is eléri az átlagpontszám 85 százalékát, és mivel lólengésben most dobogón végzett (ennek a két feltételnek kell teljesülnie az olimpiai induláshoz), valószínűleg részt vehet a londoni játékokon – ez jövő héten válik hivatalossá. Hídvéginek a januári tesztversenyen még tornásznia kell az ötkarikás szereplésért.

A szám utolsó versenyzője, a 2004-es olimpiai és 2003-as világbajnok kínai Teng Haj-pin leesett a szerről, így csupán a 7. helyen zárt.

A magyarok számára a lólengés döntőjével véget ért a torna-vb, a Berki, Hídvégi, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Kállai Zoltán összeállítású férfiválogatott a 21., a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya alkotta női együttes pedig 20. lett a csapatok versenyében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 10:12, szombat | Sport

Hybrid pályacsúcsot futnék a RabócsiRingen!

Greinbachban második, Kakucs Ringen harmadik helyen végzett a még csak 14 éves Rallycross pilóta Pál Krisztián. Vele beszélgetek a hétvégi RabócsiRingi versenyről.

2021. Szeptember 23. 17:08, csütörtök | Sport

A defektes Vértes után mindent beleadnak majd!

A bajnokság éléről kezdhette meg az év utolsó előtti ORB futamát Csomós Miklós és Nagy Attila, de egy defekt hamar megpecsételte a versenyüket.

2021. Szeptember 22. 15:35, szerda | Sport

Mindig ilyen szakaszokon mennék!

A Vértes ralit az P12 kategória győzelemmel zárta a Kronome - Pásztor ralipáros.

2021. Szeptember 20. 17:07, hétfő | Sport

Tíz aranyérmet nyertek a magyarok a kick-box világkupán

Összesen tíz aranyérmet nyertek a magyarok felnőtt korosztályban a 26. kick-box világkupán a hétvégén a BOK Csarnokban.