Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 25. 08:58, szerda | Helyi

Benzinkút üzemeltetés pro és kontra

Benzinkút üzemeltetés pro és kontra

Sokak számára vonzó lehetőség egy magán tankoló állomás telepítése, de túl bonyolultnak tűnik az engedélyeztetés és a magas beruházási, illetve működtetési költségek is riasztóak lehetnek.

Ennek ellenére manapság a magán benzinkút üzemeltetése már egyáltalán nem elérhetetlen vágyálom. Mutatjuk mikor éri meg belevágni és mire fontos odafigyelni.

Egy magán töltőállomás telepítése és üzemeltetése bizonyos feltételek mellett, ma már szinte bárki számára elérhető, viszont ez azért egy átlagos beruházástól több odafigyelést és törődést igényel. A benzinkút üzemeltetési pályázat megírása előtt elengedhetetlen alaposan tanulmányozni a vonatkozó jogszabályokat és a biztonsági előírásokat. Mivel a tevékenység fokozottan tűz és robbanás veszélyes anyagok kezelésével jár, ezért a létesítés jogi szabályozása is igen szigorú. Részletesen kitér például az elhelyezési és védő távolságokra, valamint a telepítendő berendezések műszaki kritériumaira is.

A terület kiválasztása szempontjából a biztonság az elsőrendű szempont, hiszen a gyúlékony üzemanyag fokozottan robbanásveszélyes. Így, a jogi szabályozás kiterjed a terület tulajdonságaira is, a választott helyszínnek számos feltételnek meg kell felelnie. A Multicore Kft. szakértő segítséget nyújt a szükséges feltételek teljesülésének feltérképezésében, a nagy tapasztalattal rendelkező vállalkozás minden jogszabályban előírt szempontra kiterjedő elemzést készít megrendelőinek.

Ha a választott terület az elemzés során alkalmasnak bizonyul, következő lépésként célszerű elkészíteni a költségvetési tervezetet. Itt fontos figyelembe venni a finanszírozási lehetőségeket, a várható forgalmat és a bevételeket. A sikeres üzemeltetés kulcsa lehet az átfogó tervezet, hiszen ez a termék közgazdaságtani szempontból vizsgálva nem tartozik azok közé, ahol az alacsonyabb ár egyértelműen magasabb keresletet eredményez. A Multicore Kft. a hazai piac egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozása ebben is tud segítséget nyújtani. Az általuk készített tervezetből a beruházó teljes képet kap arról, hogy mikorra várható a befektetés megtérülése, és ennek megfelelően tud döntést hozni.

Arra vonatkozóan, hogy kinek és mikor éri meg saját töltőállomást létrehozni és fenntartani, általánosságban elmondható, hogy a járműflottát működtető és a munkagépekhez nagyobb mennyiségű gázolajat felhasználó vállalkozások számára egyértelműen megtérülő beruházás, költséghatékony megoldás ez. Vitathatatlan előny, hogy mivel az üzemeltetéshez nincs szükség munkaerőre, ezért a személyzet nem követhet el visszaélést. Ezen kívül szintén sokat nyom a latban, hogy ebben az esetben nem kell az üzemanyag kiskereskedelmi árát megfizetni. A nagykereskedelmi ár ehhez képest akár 17-22 Ft-tal is olcsóbb lehet.

Az üzemanyagköltség megtakarítási lehetőségekkel kapcsolatban a Multicore Kft. nyújt bővebb tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.