Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 02. 14:54, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Benyújtja feljelentését a Jobbik az E.ON visszavásárlása miatt

Benyújtja feljelentését a Jobbik az E.ON visszavásárlása miatt

Csütörtökön benyújtja büntetőfeljelentését a Jobbik az E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeinek megvételével kapcsolatban az indokolatlanul magas vételár miatt - közölte keddi sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Volner János ismertette: a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. már aláírta az E.ON hazai földgázipari érdekeltségeinek megvételéről szóló megállapodást. Hangsúlyozta: ennek értelmében a Fidesz-kormány megközelítőleg 870 millió eurót fizet olyan üzleti érdekeltségekért, amelyek a szakértői becslések szerint ennek töredékét érik, mindössze 40 millió és 300 millió euró közötti összeget.
A jobbikos politikus leszögezte: pártja támogatja a stratégiailag fontos vállalat magyar kézbe kerülését, de nem ilyen irreális áron. Kiemelte: mivel az ügylet a nyilvánosságtól elzárva zajlik, "sokakban felmerül a gyanúja a nagy összegű ügyletet kísérő korrupciónak is, de az is valószínűsíthető, hogy a német energetikai óriásvállalatnak így akarja a kormány visszafizetni az általa látványosan kivetett energetikai ágazatot terhelő válságadót".
Emlékeztetett rá: a bankszektor esetében is hasonló a helyzet, a bankadót és a bevezetett tranzakciós illetéket ugyanis szinte azonnal áthárították a bankok az ügyfeleikre, ám sem a pénzügyi felügyelet, sem a kormány nem lépett fel az emberek védelmében.
"Jól megkoreografált színjáték zajlik, amelyben a kormány az emberek védelmezőjének szerepében tetszeleg, valójában viszont az embereket és a magyar kkv-kat teszi az összes gazdasági baklövésének valódi teherviselőjévé" - fogalmazott Volner János.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.