Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 06. 10:18, hétfő | Helyi
Forrás: Ruska Viktória kommunikációs vezető Magyar Suzuki Zrt.

Bemutatkoztak a Suzuki legújabb koncepciómodelljei a Tokiói Autószalonon

Bemutatkoztak a Suzuki legújabb koncepciómodelljei a Tokiói Autószalonon

„FELEMELŐ ÉRZÉS mindenkinek, mindenhol” – ez a Suzuki pavilon idei mottója az október 27-án megnyílt 45. Tokiói Autószalonon.

A Suzuki alapítása óta olyan szórakoztató és egyedi termékek, köztük kisautók, motorkerékpárok, motorizált kerekesszékek és külső hajómotorok gyártására összpontosít, amelyeket élmény használni. A márka 2020-ban eljövendő 100. évfordulóját ünnepelve, a Suzuki folyamatosan mutatja be a fejlesztés alatt álló termékeit és technológiai kezdeményezéseit, amelyek a következő 100 év sikerét hivatottak biztosítani.

A Suzuki tematikus standjára látogató közönség könnyedén átélheti, hogy milyen érzés az egyes kiállított modelleket használni, legyen szó autóról, motorkerékpárról vagy hajómotorról. A koncepcióautók között szerepel az e-SURVIVOR, egy kompakt szabadidő-autó, amely különálló kerékmotorokkal felszerelt független összkerékhajtású rendszerre épül; a SPACIA CONCEPT, egy magas minifurgon, amely egyszerre izgalmas és szórakoztató; és az XBEE (cross-bee), ami egy teljesen új típusú crossover. A koncepció-motorkerékpárok között látható az SV650X, amely a neoretró kategória képviselője. Az eseményen a Suzuki új biztonságtechnológiai márkáját, a Suzuki Safety Supportot is bemutatja, amely automatikus fékezést, véletlen indítás elleni védelmi funkciót és más megelőző biztonsági megoldásokat is kínál. A kiállított modelleken keresztül a látogatók megismerhetik a vállalat biztonság- és villamosítás technológiai kezdeményezéseit, valamint jövőbeli javaslatait, illetve részletes információt kaphatnak a modellek megbízhatósági jellemzőiről.

Személyautók

Főbb kiállítási modellek

e-SURVIVOR: kompakt szabadidő-autó, úton a következő 100 év felé
Az e-SURVIVOR a jövő kompakt szabadidő autója, amely a Suzuki Jimny és Vitara magával ragadó jellemét örökölte.
A létraalváz és a könnyű kompakt karosszéria gondoskodik az elismert vezethetőség megőrzéséről.
Az elektromos négykerékmeghajtás pedig új lehetőségeket teremt.

SPACIA CONCEPT: újonnan tervezett, magas minifurgon, tele izgalommal és szórakozással
A SPACIA CONCEPT a Spacia koncepciómodellje, egy felhasználóbarát, magas minifurgon alacsony padlóval, tágas utastérrel és mindkét oldalán hátsó tolóajtóval.
Egy olyan új, magas minifurgon, amely izgalmassá és szórakoztatóvá teszi a mindennapos és a hétvégi autózást a családdal és a barátokkal.


SPACIA CUSTOM CONCEPT: magas minifurgon,
amely erőteljes megjelenésével kategóriája csúcsára tör
A SPACIA CUSTOM CONCEPT stílusos formaterve a hatalmas, króm első hűtőráccsal erőteljes benyomást és határozott megjelenést kölcsönöz az autónak.
A magas minifurgon felhasználóbarát jellege luxuskategóriás kialakítással párosul.


.
XBEE (cross-bee): teljesen új típusú, kompakt crossover, amely ötvözi a tágas utasteret a szabadidő-autók előnyeivel
„Szeretnék messzire utazni és több barát társaságában szórakozni.”
„Szeretném még jobban élvezni az életet.”

Az XBEE egy kompakt crossover, amely illeszkedik a különböző életstílusokhoz, a városi hétköznapoktól a természetben töltött aktív kikapcsolódásig.
Ez az új típusú, kompakt és kombiszerű crossover, kategóriáját felülmúlóan tágas kabint és a kompakt kivitel könnyű irányíthatóságát ötvözi a szabadidő-autók terepképességeivel és funkcióival. Stílusa különleges és felejthetetlen: a szabadidő-autók erejét és ellenállóságát idézi.


XBEE OUTDOOR ADVENTURE: elegáns szabadtéri modell, amely beleolvad a környezetbe, így még élvezetesebbé teszi a természetközeli használatot
Az XBEE OUTDOOR ADVENTURE még vonzóbbá teszi az XBEE crossover modell használatát a természetben.
A kempingezést kedvelőknek tervezett XBEE modell elegáns és mutatós megjelenésével beleolvad a környezetbe, és élménnyé teszi a szabadidős autózást.

XBEE STREET ADVENTURE: különleges és attraktív utcai modell, amellyel még szórakoztatóbb a crossover városi használata
Az XBEE STREET ADVENTURE még vonzóbbá teszi az XBEE crossover modell használatát a városban.
A divatos és aktív városi életstílushoz tervezett új változat vezetése remek szórakozás, a vonzerejét az XBEE sajátosságaiból nyeri, és szépen idomul a városi környezethez.
Carry Open-Air Market koncepció

A Carry Open-Air Market koncepció egy
mozgóboltnak tervezett nyitott mini teherautó, amely nagyobb utasterével
és felhasználóbarát kialakításával tűnik ki.
A modell túlmutat a szokványos kereskedelmi célra használt járműveken, és számos lehetőséget kínál akár a mindennapos szállítás, akár a szabadidős tevékenységek terén.


További, gyártásban lévő típusok
Kompakt autók kategóriájában: Escudo (amelyet Japánon kívül Vitara néven forgalmaznak), az új Swift Sport, Ignis és Baleno
Miniautók: Jimny, Hustler, Alto Works, Alto Lapin és WagonR (kerekesszékkel használható változat)

A vállalat bemutatóstandján 20 autómodell tekinthető meg.

Motorkerékpárok
Kiállítási modellek

SV650X: neoretró modell hagyományos stílusban
Az SV650X a Suzuki új ajánlata: a hagyományos, úgynevezett „neoretró” stílus és a modern motor/váz ötvözete a legújabb technológiákkal felszerelve.
A 2016-os Oszakai és Tokiói Autószalonon a látogatók körében nagy sikernek örvendő SV650 Rallykoncepció továbbfejlesztett változata.

SWISH: szokványos robogó elegáns kivitelben
A SWISH a Suzuki egy újabb ajánlata:
alapkivitelű, mégis stílusos robogó, amely azokat a felhasználókat is meggyőzi, akiknek már sok robogóhoz volt szerencséjük.
A SWISH azokat célozza meg, akik könnyű és gyors kezelhetőségre vágynak a városi forgalomban.


GSX-R125: könnyű, nagy teljesítményű
szupersportmotor
A GSX-R tervezési koncepcióra jellemző teljes borítással felszerelt és négyszelepes DOHC motorral hajtott GSX-R125 a GSX-R család legújabb és egyben teljes jogú tagja.


GSX-RR: MotoGP-motor
A GSX-RR MotoGP-motor fejlesztésekor a fő szempont az volt, hogy kiválóan szerepeljen a MotoGP-n, a FIM (Nemzetközi Motorkerékpár Szövetség) gyorsasági motor-világbajnokságán, valamint cél volt az is, hogy az új technológiákat beépítsék a GSX-R1000 és egyéb, gyártásban lévő modellekbe.

Gyártásban lévő típusok
Hayabusa, GSX-R1000R ABS
BURGMAN 400 ABS
GSX250R és V-Strom 250

A vállalat 9 motorkerékpárt mutat be a standján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére