Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Május 07. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Belgiumban egyre kevesebben kerülnek kórházba

Belgiumban egyre kevesebben kerülnek kórházba

Belgiumban egy hete tartósan csökkent a Covid-19-fertőzéssel kórházba utaltak száma, és valószínűleg ez a tendencia folytatódik az elkövetkező napokban, sőt hetekben is

- nyilatkozta a helyi sajtónak Steven Van Gucht a belga közegészségügyi szolgálat szóvivője. Jelenleg közel 3000 a kórházi fekvőbetegek száma, 646-an intenzív ellátásban részesülnek.

Az országban további 272 fertőzöttet azonosítottak 24 óra leforgása alatt, ez a szám csak kevéssel magasabb a hétfői, illetve a keddi adatnál. A 11,5 milliós országban több mint 50 ezer a regisztrált fertőzöttek száma, ebbe beletartoznak a gyógyultak, illetve a halottak is. A halottak száma 8335, az elmúlt 24 órában a járvány 111 halottat követelt.

A kormány még a nap folyamán dönt a korlátozó intézkedések további enyhítéséről.

Hollandiában csökkent a járvány okozta halálesetek száma. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 36-an hunytak el, ami majdnem a felével kevesebb az előző napok hasonló adatainál. Az azonosított esetek száma is több mint százzal volt kevesebb, mint a megelőző két napban. A 17, 5 milliós lélekszámú országban eddig 5204-en haltak bele a Covid-19-vírusfertőzésbe.

Luxemburgban szerdán nem érkezett hír sem újabb fertőzöttről, sem halálesetről. A luxemburgi állami központi hivatal szerdai jelentésében úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány nem gyakorolt jelentős hatást az ország átlagos halálozási rátájára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.