Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2020. Május 07. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Belgiumban egyre kevesebben kerülnek kórházba

Belgiumban egyre kevesebben kerülnek kórházba

Belgiumban egy hete tartósan csökkent a Covid-19-fertőzéssel kórházba utaltak száma, és valószínűleg ez a tendencia folytatódik az elkövetkező napokban, sőt hetekben is

- nyilatkozta a helyi sajtónak Steven Van Gucht a belga közegészségügyi szolgálat szóvivője. Jelenleg közel 3000 a kórházi fekvőbetegek száma, 646-an intenzív ellátásban részesülnek.

Az országban további 272 fertőzöttet azonosítottak 24 óra leforgása alatt, ez a szám csak kevéssel magasabb a hétfői, illetve a keddi adatnál. A 11,5 milliós országban több mint 50 ezer a regisztrált fertőzöttek száma, ebbe beletartoznak a gyógyultak, illetve a halottak is. A halottak száma 8335, az elmúlt 24 órában a járvány 111 halottat követelt.

A kormány még a nap folyamán dönt a korlátozó intézkedések további enyhítéséről.

Hollandiában csökkent a járvány okozta halálesetek száma. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 36-an hunytak el, ami majdnem a felével kevesebb az előző napok hasonló adatainál. Az azonosított esetek száma is több mint százzal volt kevesebb, mint a megelőző két napban. A 17, 5 milliós lélekszámú országban eddig 5204-en haltak bele a Covid-19-vírusfertőzésbe.

Luxemburgban szerdán nem érkezett hír sem újabb fertőzöttről, sem halálesetről. A luxemburgi állami központi hivatal szerdai jelentésében úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány nem gyakorolt jelentős hatást az ország átlagos halálozási rátájára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.