Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2012. Április 30. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Bejött az új matricastratégia

Bejött az új matricastratégia

Bejött az új matricarendszer az Állami Autópálya Kezelőnek. Igaz, kevesebb vignettát adtak el, de mivel azok drágábbak lettek, így pozitív eredményt hozott az első három hónap.

Év elejétől már nem árusítanak négynapos matricákat, helyükbe a 10 napos, heti matrica lépett. Tavaly 45 milliárd forint volt a matricák utáni bevétel, idén már nagyobb bevételre számítanak.

Béni Gyöngyi, az Állami Autópálya kezelő Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta a Gazdasági Rádiónak, mindez azzal magyarázható, hogy év elején egy 7,5 százalékos áremelés volt, illetve, hogy a négy napos matrica megszüntetésével átrendeződtek az utazási szokások, abban az értelemben, hogy aki eddig a négy napos matricát használta az most áttért a heti matricára. Heti matricából tavaly az első három hónapban mintegy 212 ezer darab fogyott, ez már az idei első negyedévben másfél millióra nőtt. Béni Gyöngyi azt is elmondta, hogy a kamionforgalom igen erőteljes, ez a matrica eladásból is kiderült , hiszen a tavalyi hasonló időszakhoz képest a D3-D4-es kategóriában megvett matricák darabja 11 százalékkal nőtt.

Béni Gyöngyi szerint az elektronikus útdíj bevezetése kitűnő alternatíva lesz a matrica mellett, egyelőre a 3,5 tonna fölötti gépjárművekre lesz kötelező, de kitűnő alternatívát fog adni azoknak, akik rövid vagy hosszú távon használják az autópályát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.