Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 12. 14:17, hétfő | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Baumag-ügy: letöltendő börtönt is kiosztottak

Baumag-ügy: letöltendő börtönt is kiosztottak

Az úgynevezett Baumag-ügyben B. László és társai ellen hűtlen kezelés miatt folyt, megismételt eljárásban...

Az első rendű vádlottat 7 év börtönre, 7 év közügyektől eltiltásra és 5 év, gazdasági szervezetben vezető tisztségviseléstől való eltiltásra ítélte Tóth Erzsébet, a Fővárosi Törvényszék tanácselnöke első fokon, a többi vádlott felfüggesztett szabadságvesztést, megrovást, illetve pénzbüntetést kapott a hétfői ítélethirdetésen.

Az indoklásban a tanácselnök kiemelte, hogy a károsultak száma 13 ezer, a ki nem fizetett tőke és kamattartozás pedig 40 milliárd forint.

A vádlottak megtiltották nevük és képmásuk közzétételét.

Az elsőrendű vádlott terhére a bíróság - egyebek mellett - hűtlen kezelést, csődbűntettet, jogosulatlan pénzügyi tevékenységet, tőkebefektetési csalást és a számvitel rendjének megsértését állapította meg.

A másodrendű vádlott P. Istvánné bűnsegédként egyebek mellett csődbűntettért, tőkebefektetési csalásért, és a számvitel rendjének a megsértéséért 1 év és 10 hónap börtönbüntetést kapott, amit a bíróság 4 év próbaidőre felfüggesztett.

A harmadrendű vádlott H. Béla büntetése 1 év és 4 hónap börtön, 3 év próbaidőre felfüggesztve.

A negyedrendű vádlott B-né M. Éva büntetése 8 hónap börtön, 2 év próbaidőre felfüggesztve.

Az ötödrendű vádlott B. Pétert a bíróság 2 évre próbára bocsátotta.

A hatod rendű vádlott Á. László büntetése 2 év börtön, 5 év próbaidőre felfüggesztve.

A nyolcad rendű S-né, T. Judit és a kilencedrendű S. Bertalan egyaránt megrovásban részesült. A tizenegyedik rendű vádlott E. István 270 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Az elítélteknek 350 ezertől 3 millió forintig terjedő bűnügyi költséget is kell fizetniük.

Az 1810 magánfél polgári jogi igényét a bíróság egyéb törvényes útra utasította. A cégcsoport társaságainak vagyonát továbbra is zár alatt tartja a bíróság, a polgári jogi igények kielégítésére.

A tanácselnök az egész napos indoklás elején kiemelte: az ügynek nincs politikai jellege. Hangsúlyozta azt is, hogy mind a befektetési szövetkezet alapítói, mind pedig az abba befektetők nem mérték fel reálisan a kockázatokat. Az állami felügyelet részéről pedig hiányzott a következetes fellépés.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.