Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. December 08. 10:51, hétfő | Helyi sport
Forrás: Máté Gergő

Bang Kyung Won nagymester Do Am Hapkido szemináriumot tartott

Bang Kyung Won nagymester Do Am Hapkido szemináriumot tartott

Ismétlés a tudás atyja – Do Am Hapkido szeminárium Bang Kyung Won nagymesterrel.

Bang Kyung Won nagymester tartott do am hapkido szemináriumot Hódmezővásárhelyen, amelyen egy kis ízelítőt mutatott be a hapkido számtalan technikái közül. A Magyar Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetség szervezésében meghirdetett eseményen bármely stílusirányzatot képviselő sportoló részt vehetett, főként azok, akiket érdekel az önvédelem művészete.

Közel negyvenen, edzők, mesterek és tanítványok, Magyarország minden részéről – többek között: Kiskunhalasról, Budapestről, Pécsről, Halásztelekről, Hódmezővásárhelyről - érkeztek a szemináriumra. Közöttük sokan - rendőrök, büntetés végrehajtó intézetek dolgozói, katonák - akik munkájuk során hasznát vehetik ennek a fajta tudásnak. Senor Bang több alkalommal járt már Vásárhelyen és most sem okozott csalódást. Széles körű ízelítőt adott a hapkido technikákból, aminek hatékonyságát a sportolók a saját bőrükön érezhették.

A hapkidot sokan küzdősportként azonosítják, de valójában közelebb áll az önvédelemhez mint azt gondolnánk. Lényege, hogy az ellenfél érzékeny pontjaira, testtájaira fejtünk ki erőt, hogy minimális befektetéssel maximális hatást érjünk el. Az ősi önvédelmi módszerek alkalmazásával a hapkido számos fegyveres és fegyver nélküli technikát ölel magába, és ezek választékában semmilyen korlátozást nem ismer, szinte bármilyen gyakorlat vegyíthető egy más fajtával. Minden alkalmazható, ami az önvédelmet szolgálja. Ütő- és rúgótechnikák, törés, feszítés a végtagoknál, az ellenfél dobása.

Bang mester mindezt igen érzékletesen és látványosan bemutatta egy-egy önkéntes, bátor jelentkezőn. Olykor bizony fájdalmas arckifejezések is megjelentek a tanítványokon. Senor Bang hatalmas tudásával, türelmével mutatta meg az irányt az „erő és a harmónia útjához”, mely egyet jelent a hapkidoval. A részvevőket öv színek szerint oktatta. A magasabb szinten állókat (fekete öv) a fegyvertechnikákkal ismertette meg: kard, hosszú és rövid bot, kés és fegyver. A kisebb szintű sportolókkal az általános ütő- és lábtechnikákat, támadásokat csuklókra, és a ruházat megragadását ismertette, gyakoroltatta.

A szeminárium végén kikértük a nagymester véleményét, milyennek látta a magyar sportolók teljesítményét: „Fantasztikusak a tanítványok. Nagyon lelkesek, minden mozdulatot figyelemmel kísértek és próbálták pontosan kivitelezni a látottakat. Gyorsan tanulnak. Szívesen jövök a jövőben is fejleszteni a magyar do am hapkidosokat.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.