Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Február 18. 16:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Göbl Vilmos Miniszterelnökségi Sajtóiroda

Balog Zoltán és Lázár János adja át a megújult makói és hódmezővásárhelyi kórházat

Balog Zoltán és Lázár János adja át a megújult makói és hódmezővásárhelyi kórházat

Két egészségügyi intézményt érintő, összesen 3,243 milliárd forint értékű kórházfejlesztés zárul Csongrád megyében.

A makói és a hódmezővásárhelyi kórház integrációját és fejlesztését segítő program keretében megvalósult beruházást Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumát és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adja át.

A hódmezővásárhelyi és a makói kórház 2013. februári egyesülésével létrejött Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény integrációját és fejlesztését segítő pályázati program a végéhez ért.

A 3,243 milliárd forint összköltségű beruházás keretében a makói intézményben sor került többek között a radiológia és a járóbeteg szakrendelő felújítására, új intenzív osztály kiépítésére. Megújult az urológia, a kardiológia, a véradó állomás, a tüdőgondozó és a központi betegfogadó, valamint javultak a pszichiátriai osztály betegellátási körülményei. A program keretében a hódmezővásárhelyi intézményben új épület került kialakításra, amelynek alagsorában a patológiai részleg és a központi gyógyszertár, a földszinten, valamint az első emeleten – a korábban a kórháztól elkülönülten, leromlott állapotú épületben működő helyett kialakított – új járóbeteg szakrendelő kapott helyet. Sor került a központi „A” jelű épületben található diagnosztikai szárny felújítására, átalakításra, amely érintette a radiológiai egységet, a szülészetet, az intenzív osztályt, valamint a központi műtő egységet.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó integrációját támogató struktúraváltás című (TIOP- 2.2.6/12/1/B jelű) pályázat fejlesztéseinek köszönhetően megvalósult a két intézmény struktúrájának átalakítása és korszerűsítése, amely a funkciók ésszerű és a hatékonyságot növelő megosztásával jelentősen emeli a betegellátás színvonalát az intézmény által érintett településeken élők számára.

A beruházás a hódmezővásárhelyi kórházban történő fejlesztésekkel zárult, a megújult intézményeket, valamint az új szakrendelő épületét Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumát és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adja át 2016. február 19-én, pénteken 14 óra 30 perckor. Az eseményen köszöntőt dr. Kallai Árpád az intézmény főigazgatója mond.

Helyszín:

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó

Hódmezővásárhely, Dr. Imre József utca 2. (Új szakrendelő épülete I. emelet, aula)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.