Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Augusztus 13. 13:27, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Baleset-megelőzési jó tanácsok!

Baleset-megelőzési jó tanácsok!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága az autópályákon bekövetkezett személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek elkerülése végett az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Amennyiben közúti közlekedési baleset következik be, az első és a legfontosabb arról meggyőződni, hogy történt-e személyi sérülés, mert ha igen, akkor kötelezően (mérlegelni nem lehet) rendőrt és mentőt kell hívni a 112-es központi segélyhívó számon.

A baleseti helyszínt változatlanul kell hagyni, abban az esetben is, ha a sérült járművek akadályozzák a forgalmat.

Az autóúton, autópályán jellemző baleseti rizikófaktor, ha a járművezető fáradtsága, figyelmetlensége miatt fékezés, irányváltás nélkül rohan bele egy műszaki hibás vagy egyéb okból veszteglő gépjárműbe. Ezek elkerülése érdekében:

  • A lerobbant gépjárművet haladéktalanul – körültekintően - el kell hagyni! Vegye fel a láthatósági mellényt - melyet az utastérben tartson, ne a csomagtartóban, valamint az utazók számával megegyező mennyiség legyen a gépjárműben!
  • A vészvillogót kapcsolja be, és az elakadásjelző háromszög kihelyezésével haladéktalanul fel kell hívni a többi közlekedő figyelmét a lerobbant gépjárműre! A háromszög kihelyezésekor mindenképp legyen körültekintő, figyeljen az érkező gépjárművekre!
  • Azonnal el kell hagyni az autópályát, javasolt tartózkodási hely: a szalagkorláton kívül, a lerobbant gépjárműhöz viszonyítva hátrébb körülbelül 15-20 méter. A segítség és a mentés megérkezéséig maradjon ott!

A közlekedők internetről letölthetik az ORFK-OBB kiadványát az „Autópálya kisokos”-t, mely a gyorsforgalmi utakon közlekedés legfontosabb tudnivalóit tartalmazza, különös tekintettel a nyári időszakra.

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 10:06, csütörtök | Helyi

„Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

Csütörtöktől szombatig tart a huszadik „Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

2019. Október 16. 15:15, szerda | Helyi

Rózsa Luca Sára festőművész tárlatvezetése

THY WILL BE DONE-Rózsa Luca Sára festőművész tárlatvezetése.

2019. Október 16. 10:31, szerda | Helyi

Hét határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Október 16. 10:26, szerda | Helyi

Körözött luxusterepjáró Nagylakon

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.