Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Augusztus 13. 13:27, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Baleset-megelőzési jó tanácsok!

Baleset-megelőzési jó tanácsok!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága az autópályákon bekövetkezett személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek elkerülése végett az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Amennyiben közúti közlekedési baleset következik be, az első és a legfontosabb arról meggyőződni, hogy történt-e személyi sérülés, mert ha igen, akkor kötelezően (mérlegelni nem lehet) rendőrt és mentőt kell hívni a 112-es központi segélyhívó számon.

A baleseti helyszínt változatlanul kell hagyni, abban az esetben is, ha a sérült járművek akadályozzák a forgalmat.

Az autóúton, autópályán jellemző baleseti rizikófaktor, ha a járművezető fáradtsága, figyelmetlensége miatt fékezés, irányváltás nélkül rohan bele egy műszaki hibás vagy egyéb okból veszteglő gépjárműbe. Ezek elkerülése érdekében:

  • A lerobbant gépjárművet haladéktalanul – körültekintően - el kell hagyni! Vegye fel a láthatósági mellényt - melyet az utastérben tartson, ne a csomagtartóban, valamint az utazók számával megegyező mennyiség legyen a gépjárműben!
  • A vészvillogót kapcsolja be, és az elakadásjelző háromszög kihelyezésével haladéktalanul fel kell hívni a többi közlekedő figyelmét a lerobbant gépjárműre! A háromszög kihelyezésekor mindenképp legyen körültekintő, figyeljen az érkező gépjárművekre!
  • Azonnal el kell hagyni az autópályát, javasolt tartózkodási hely: a szalagkorláton kívül, a lerobbant gépjárműhöz viszonyítva hátrébb körülbelül 15-20 méter. A segítség és a mentés megérkezéséig maradjon ott!

A közlekedők internetről letölthetik az ORFK-OBB kiadványát az „Autópálya kisokos”-t, mely a gyorsforgalmi utakon közlekedés legfontosabb tudnivalóit tartalmazza, különös tekintettel a nyári időszakra.

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 16:18, csütörtök | Helyi

Hamis volt az alvázszám és a motorszám is

A magyar rendőrök egy ukrán honosságú járművet foglaltak le Csanádpalotán. Egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás.

2019. Augusztus 21. 14:15, szerda | Helyi

Csúcsot döntött a határforgalom a hétvégén Csongrád megyében

Az idei év legnagyobb forgalmát bonyolították a hosszú hétvégén a Csongrád megyei határátkelők, ahol a belépő forgalom volt erős.

2019. Augusztus 21. 14:12, szerda | Helyi

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

2019. Augusztus 21. 13:52, szerda | Helyi

Egy év a MÁV élén

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tavaly augusztusban nevezte ki Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. élére.