Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 30. 10:09, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Balatonfüredi lányok lettek a 192. Anna-bál szépei

Balatonfüredi lányok lettek a 192. Anna-bál szépei

Barna Dorina, 18 éves balatonfüredi lányt választották a 192. Anna-bál szépének szombat éjjel. Első udvarhölgye a 18 éves Schütz Annamária Kinga, második udvarhölgye pedig a 17 éves Kiss Kíra Dalma lett.

A balatonfüredi Anna Grand Hotel termeiben és kertjében tartott 192. Anna-bálon a közönségtől a tizenöt legtöbb szavazatot kapó hölgy közül választotta ki a zsűri a legszebbeket.

A zsűri által a legszebbnek ítélt tizennyolc éves balatonfüredi Barna Dorina a veszprémi Lovassy László Gimnázium matematika tagozatára jár. Két évvel ezelőtt tizenhat évesen már részt vett a bálon szüleivel, akkor a 2015-ös Anna-bál első udvarhölgyévé választották.

Az udvarhölgyek mindketten elsőbálozók lettek. Az első udvarhölgynek választott tizennyolc éves balatonfüredi Schütz Annamária Kinga a veszprémi Lovassy László Gimnáziumba jár, a második udvarhölgynek választott tizenhat éves szintén balatonfüredi Kiss Kíra Dalma pedig a helyi Lóczy Lajos gimnázium tanulója.

A bál királynője Royal Garden-mintával ellátott herendi porcelán díszserleget kapott - ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvőjére. Az első udvarhölgy Rotschild-mintára épülő, madaras mintázatú, a második udvarhölgy pedig türkiz-platina Apponyi-mintás vázát kapott.

A bál szépei vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon mutatkoznak be a közönségnek, majd lovas huszárok kíséretében sétakocsikázásra indulnak a városban.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;