Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Április 30. 13:18, szerda | Belföld
Forrás: (MÁV-Start Zrt.)

Balatonfenyvesi Kisvasút, változás a menetrendben

Balatonfenyvesi Kisvasút, változás a menetrendben

Május elsejétől változik a menetrend a Balatonfenyvesi Kisvasúton, az elmúlt évben 20 százalékkal több kiránduló utazott az észak-balatoni kiránduló járatokon.

Május elsejétől indul a nyári előszezon a Balatonfenyvesi Kisvasúton, ezért a kirándulók utazási igényeihez igazítva hétvégenként plusz egy vonat közlekedik délelőtt, valamint az egyik reggeli menetrend szerinti járat az eddig megszokotthoz képest 20 perccel később indul Balatonfenyvesről. A MÁV-START az elmúlt évben több fejlesztést is végrehajtott, tavaly nyártól már kerékpárok szállítására is lehetőség van a vonalon, valamint felújításra került a műhelycsarnok.

2013-ban harmincötezren vették igénybe a szolgáltatást, az éves utasforgalom adatait tekintve, több mint húszezer kiránduló utazott a kisvasúton. A legforgalmasabb nyári hónap a július volt, akkor közel kilencezren keresték fel a balatonfenyvesi kiránduló járatokat. Összességében, 20 százalékkal emelkedett az utasforgalom az elmúlt évekhez képest. A kisvasúton már közel hatvan éve van személyszállítás. A jelenleg 14 km hosszú vonalon Balatonfenyves GV állomásról indulva, Imremajoron és Pálmajoron át lehet eljutni Somogyszentpál végállomásra. A 40 perces menetidő alatt az utasok a Nagyberek gazdag állat- és növényvilágát tekinthetik meg. Naponta hat pár vonat közlekedik, és a kedvezményes díjszabású, 25 százalékkal csökkentett regionális tarifa érvényes a vonalon.

A MÁV-START az elmúlt napokban ötszáz darab plakátot helyezett ki a térségben a kirándulók tájékoztatására, a nyaralási szezonra többnyelvű kiadványok is készülnek a külföldi turisták számára. A nyári menetrendben júniustól, hétköznapokon is naponta közlekedni fog a plusz délelőtti vonatpár.

A Balatonfenyvesi Kisvasútról és a menetrendről bővebb információkat a vasúttársaság honlapján a www.mav-start.hu oldalon találhatnak, ahol megismerkedhetnek a kisvasút történetével, és a járművekkel is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.