Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 26. 15:08, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Babakocsit toló nőt akart kirabolni a fiú

Babakocsit toló nőt akart kirabolni a fiú

Azonosították a rendőrök azt a 16 éves fiút, aki a gyanú szerint egy babakocsit toló asszonytól akarta elrabolni a táskáját, sikertelenül. Rablás bűntette kísérlete miatt vették őrizetbe.

Egy internetes portálon közzétett bejegyzés alapján indult eljárás a rendőrségen, amiben leírták, hogy egy lány szemtanúja volt egy szeptember 14-én délután történt bűncselekménynek, amint egy babakocsit toló nőt az egyik HÉV megállóban egy férfi próbált kirabolni.

A kistarcsai zsaruk elkezdték felszedni a szálakat, tanúkat kutattak fel -a helyi körzeti megbízott személyismeretének köszönhetően megtalálták-, és többek között magát a sértettet is meghallgatták, helyi boltokat, üzleteket kerestek fel, az összes lehetséges helyen gyűjtötték az információkat. Az áldozat elmesélte a rendőröknek, hogy támadója többször megrángatta a babakocsira akasztott táskáját, kezére ráfogott, azt feszítgette, csavargatta, végül a sértett határozott ellenállásának és fellépésének köszönhetően hagyott fel céljával, majd elfutott a helyszínről – közölte a rendőrség.

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján, a már korábban is más bűncselekmények miatt látókörükbe került 16 éves fiút hozták összefüggésbe a bűncselekmény elkövetésével. A kistarcsai járőrök és a nyomozók a fiatal fiút mindenhol keresték, a HÉV megállókat visszatérően ellenőrizték, amikor szeptember 23-án megpillantották, elfogták és előállították a rendőrségre.

A fiatal kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt részben ismerte be, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében elmondta, hogy ő ugyan nem alkalmazott erőszakot, bántani senkit nem állt szándékában, csak a táskát akarta elvenni a nőtől.
A fiút a rendőrök őrizetbe vették, vele szembe rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Kistarcsai Rendőrőrse. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság vasárnap elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.