Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 28. 16:06, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Az Őszi Tárlat helyi vonatkozású kiállítói

Az Őszi Tárlat helyi vonatkozású kiállítói

Képzőművészek Vásárhely vonzásában

A hódmezővásárhelyi születésű, valamint helyben élő és alkotó művészekre fókuszált az Alföldi Galériában a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat vasárnapi tárlatvezetésén a társkurátor és társrendező, Képiró Ágnes. A húsznál is több művész döntő többsége ma is a városban él, de szó esett olyan alkotókról is, akik szoros szálakkal kötődnek a település művészvilágához.

Szabó Klára Petra, az idei seregszemle fődíjasa is vásárhelyi alkotó, aki egyetemista kora óta rendszeres kiállítója a tárlatsorozatnak, s a Tornyai-plakettet a rendszerváltás harmincadik évfordulójához kapcsolódó alkotásaival nyerte el. A Magyar Festészet Napja programsorozathoz kapcsolódó tárlatvezetésen kiemelt figyelmet kaptak Hódmezővásárhely Munkácsy-díjas kiállító művészei, így Hézső Ferenc, Kéri László és Kotormán Norbert, valamint Albert Ildikó, Blaski Márta, Bozsér Zsolt, D. Nagy Tímea, Donka Gergely, Erdős Péter, Fülöp Erzsébet, Hermkens Edit, Jószai Sándor, Kotormán Ábel, Kulcsár Írisz, Máté Hunor, Mészáros Sándor, Mucsi Zoltán, Nagy Attila, Radics Márk, Rományi László, Sonkoly Tibor, V. Nagy Nándor és Zoltai Attila művei is.

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat 129 művészének 192 alkotása december 1-jéig várja látogatóit az Alföldi Galéria földszinti kiállítótermeiben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.