Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Augusztus 08. 15:03, szerda | Helyi
Forrás: Melcher Alexa marketinges munkatárs

Az orgona végtelen határai

Az orgona végtelen határai

Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs “Nyújtsd ki mennyből” című közös előadásukkal várják az érdeklődőket augusztus 13-án a Hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban.

Az ódon falak között felcsendülő dallamok izgalmas zenei élményeket ígérnek.

Az OrgonaPont koncertsorozatban, a könnyű, oldott, és magas színvonalú hangversenyek elsősorban az orgonamuzsikára épülnek. A Filharmónia célja, hogy a kikapcsolódást kereső közönségnek kifinomult és egyben szórakoztató muzsikát kínáljon a forró nyári napokon, a templomok hűvösében.

Augusztus 31-ig az ország 18 városába ér el az orgona által nyújtott különleges hangulat, köztük öt helyszínen találkozik Sebestyén Márta összehasonlíthatatlan énekművészete Szamosi Szabolcs virtuóz, újszerű orgonajátékával.

Szamosi Szabolcs orgonaművész, a Filharmónia Magyarország Nkft. ügyvezető igazgatója missziójának érzi azt, hogy minél több emberrel megszeretesse az orgona hangzását.1995-ben álmodta meg az OrgonaPont sorozatot.

Hogy miért hívják az orgonát a hangszerek királynőjének? Erre a kérdésre többféle válasz lehet, például azért, mert ez az egyetlen hangszer, ami egy teljes szimfonikus zenekart tud utánozni. Augusztusban a fenséges és uralkodó hangszer, az önmagában is varázslatos hangulatot teremtő, különleges énekhanggal találkozik. Az OrgonaPont hangversenyein a művészek nem csak a hagyományos úton szólaltatják meg az orgonát, hanem a hangszerpárosítások által egyedi, páratlan hangzást hoznak létre.

Aki szeretne a különleges hangulatú helyszínen, a festett kazetták és ódon falak díszletei között megpihenni, megnyugodni a nyári hőségben, eközben gyönyörű dallamokat hallgatni és fantasztikus élményekkel gazdagodni az jöjjön el az OrgonaPont hangversenyére.

Szamosi Szabolcs és Sebestyén Márta előadásra jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Szeged, Klauzál tér 7.) és a Hódmezővásárhelyi Református Ótemplom Lelkészi Hivatalban (Hódmezővásárhely, Zrínyi u. 5).

További információ:http://www.filharmonia.hu vagy ahttp://www.orgonapont.hu oldalakon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez