Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 11. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Az Opel meghajol a trendek előtt: frissül az Insignia

Az Opel meghajol a trendek előtt: frissül az Insignia

A konkurencia folyamatos megújulása mellett az Opel zászlóshajóját sem kerülheti el a modellciklus közepén esedékes ráncfelvarrás, így aztán a szeptemberi frankfurti autószalonon vélhetően már az új Insigniát is köreinkben üdvözölhetjük, amely jobban passzol a friss Opelek által kijelölt irányhoz.

Az autó orrát természetesen új hűtőrács és lámpák díszítik majd, igaz, ezek stílusáról még nem sokat sejtetnek a kémfotók. Ugyanakkor a far módosításait nem nehéz magunk elé képzelni, ott ugyanis a Cascada kapcsán már megismert vonalak sugallnak lendületesebb összképet. Talán ennél is fontosabb az enteriőr és a középső műszercsoport forradalma, hiszen a jelek szerint az Opel szakemberei is meghajoltak a trendek előtt.

A Mokka bemutatóján ugyanis a belsőépítészetért felelős mérnökök még azon meggyőződésüket hangoztatták, hogy „egy autó nem lehet iPod”, azaz eszük ágában sincs a dedikált gombokat kompaktabb érintőképernyős felületre cserélni. Csakhogy mindeközben például a Ferrari az Apple kötelékeiből szívja el a szellemi tőkét, s többek között a GM-rokon Chevrolet is az innovációk útjára lépett, így aztán a rüsselsheimiek szintúgy felhagytak a különcködéssel. Legalábbis erről tesz tanúbizonyságot a középen elhelyezett érintőképernyő. Mindeközben az anyag- és összeszerelési minőség fejlődésével is számolhatunk, ám a hajtásláncok nem hoznak nagyobb meglepetést. A korábbiakhoz képest a szentgotthárdi 1,6 literes benzines és dízel erőforrások debütálása bizonyos, azaz a hazai, kiegyensúlyozott benzines SIDI blokk 170 (és akár 200) hatékony paripával repíti majd a kombit és a lépcsőshátú változatokat egyaránt, miközben az 1,6 literes gázolajos első ízben 136 lóerővel (320 Nm) debütálhat az Insigniában.

Címkék: autó, Opel, Opel Insignia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.