Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 12. 11:52, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Az ófehértói lett 2018 legrendezettebb vasútállomása

Az ófehértói lett 2018 legrendezettebb vasútállomása

Ófehértón ma ünnepélyes keretek között felavatták „A legrendezettebb vasútállomás 2018” emléktáblát. A MÁV idén nyáron kiírt országos versenyét 45 vasútállomás közül az ófehértói nyerte.

A MÁV még a nyáron kétfordulós versenyt hirdetett – A legrendezettebb vasútállomás 2018 címmel – a vasúttársaság tulajdonában, illetve üzemeltetésében lévő vasútvonalakon működő pályaudvarok, állomások és megállóhelyek számára. A kísérleti jelleggel meghirdetett versengésre összesen 45 állomást és megállóhelyet neveztek az ott dolgozó vasutasok. A versenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó vasútállomása nyerte, Pocsaj-Esztár és Zalaszentiván pedig megosztott második helyezést ért el.

Az utazóközönség érdekében az állomási környezet szépítése terén végzett odaadó munkáért és a versenyen való részvételért az ófehértói vasutasok elismerő oklevelet vehettek át és pénzjutalomban is részesültek. (A versenyen helyezést elért állomások dolgozói már egy héttel korábban vehették át a kiérdemelt jutalmukat.)

Vólentné Sárvári Piroska, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese „A legrendezettebb vasútállomás 2018” emléktábla ünnepélyes felavatásán az állomási közösségek legendás összetartásáról idézte fel az emlékeit, majd hozzátette: „amikor valaki új munkavállalóként belép a vasúttársasághoz, esküt kell tennie. A hagyományteremtő szándékkal elindított országos verseny pedig azt bizonyítja, hogy az ófehértói állomás dolgozói az akkori fogadalmuknak azóta is maradéktalanul eleget tesznek”.

Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese a verseny eredményeinek összefoglalását követően megjegyezte: „Sokan kérdezik tőlem, hogy a vasutasok mikor szerzik vissza a társadalom megbecsülését. Ilyenkor azt szoktam válaszolni, hogy a vasutasok a hivatásuk nagykövetei. Rajtuk is múlik, hogy miként viszonyul hozzájuk a társadalom. A következetes és odaadó munkavégzés mindig meghozza a gyümölcsét”.

A helyi önkormányzat és a vasúttársaság közötti értékteremtő együttműködésről Simon József polgármester elmondta: „Büszkeség tölt el, hogy idén a 2500 lelket számláló Ófehértó nyerte ezt a címet. Ófehértó önkormányzata változatlanul nyitott az együttműködésre, és továbbra is partner az állomás környezetének fejlesztésében.” Szavait bizonyítandó az önkormányzat karácsonyi fényfüzéreket ajándékozott a vasutasoknak, hogy karácsony közeledtével még hangulatosabb állomás várja a településre vonattal érkezőket.

Háttér-információk az országos versenyről:

A kétfordulós verseny első fordulójában a pályavasúti területi igazgatóságok állomásai mérettették meg magukat, majd a bírálóbizottságok a területi győztes mellé további két-két állomást is felterjeszthettek a második, országos fordulóra, amelyen így 18 állomás vehetett részt. Az értékelést az öt tagból álló zsűri – a versenykiírásban szereplő szempontok és a helyszínbejárásokon szerzett tapasztalatok alapján – végezte el. A versengésbe bármely állomás vagy megállóhely benevezhetett. (A kiírás ugyanis külön kitért arra, hogy a bírálatot nem befolyásolja az állomás és környezetének műszaki állapota.) A területi fordulóban kilenc szempontot, így az állomási összképét, a karbantartottságot (a padok, hulladékgyűjtők, zöldterületek, a térvilágítás, felsővezetéki oszlopok, névtáblák stb. esetében), a tárolt anyagok (talpfa, betonalj stb.) a hulladékmentességet, valamint az utasforgalmi és a szolgálati helyek tisztaságát, rendezettségét pontozták a bírák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből