Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 18. 11:39, péntek | Helyi
Forrás: Elek András

„Az igazságra és csakis az igazságra törekedj”

„Az igazságra és csakis az igazságra törekedj”

Ökumenikus imahét Hódmezővásárhelyen (is)

Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez és január 20-27. között egymás templomaiban, gyülekezeti termeiben közösen járulnak az Úr színe elé. A nyitó istentisztelet Hódmezővásárhelyen, a Református Ótemplomban lesz január 20-án, vasárnap 17 órakor. Igét hirdet Németh László római katolikus esperes, a liturgiát Nagy Ervinné evangélikus lelkipásztor vezeti.

A világ keresztyén közösségei január harmadik vasárnapjától nyolc napon keresztül összegyűlnek, hogy imádkozva növekedjenek az egységben. Minden évben egy-egy ország Krisztus-hívő közössége állítja össze az adott hét tematikáját, az idén a világ legnagyobb muszlim lélekszámú országa, Indonézia – az összlakossághoz képest ‑ szerény lélekszámú keresztyénei határozták meg az imahét alapvetését. A központi ige: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (MTörv/5Móz 16,18-20).

A vásárhelyi imahét alkalmai vasárnaptól vasárnapig délután öt órakor kezdődnek. A nyitó istentisztelet az Ótemplomban lesz január 20-án. Hétfőn a tabáni református imaházban, kedden az evangélikus templomban, szerdán a baptista gyülekezet, csütörtökön az újtemplomi református gyülekezet imatermében, pénteken a Szentháromság templomban, szombaton a Völgy utcai unitárius gyülekezeti teremben gyűlnek össze a hívek a közös imaalkalmakra. Az imanyolcad a Szent István Király Templomban zárul január 27-én, szintén 17 órai kezdettel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.