Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2015. December 08. 11:21, kedd | Helyi
Forrás: Elek András sajtó- és kommunikációs munkatárs

Az év alkotói a hódmezővásárhelyi Kerámia Központban

Az év alkotói a hódmezővásárhelyi Kerámia Központban

A 2015. év változatos és sokrétű programjai alatt készült munkákból nyílik beszámoló kiállítás Hódmezővásárhelyen, a Nemzetközi Kerámia Központban december 8-án, kedden 17 órai kezdettel.

A tárlat látogatói nyolctól nyolcvankét éves korig, az anyaggal és formával ismerkedő fiatalok "szárnypróbálgatásaitól" a Nemzet Művészének különleges műveiig láthatnak egy egyedi válogatást.

A vásárhelyi Kerámia Központ nyitott szellemi műhelyként működik a Nagy Sándor utcában, ahol elsődlegesen professzionális iparművészek alkotnak a kerámia szimpóziumok, a stúdióműhelyek és a művésztelepek keretében. A központ azonban oktatási és ismeretátadási helyszínként is funkcionál: középiskolás tanulók, illetve a főiskola hallgatói részére tartanak kerámiafakultációt, de a nyári kurzusokon jó néhány fiatal és idősebb érdeklődő is részt vesz az alkotó foglalkozásokon. A most nyíló kiállításon az év folyamán a házban megfordult és ott alkotott keramikusok, valamint a növendékek munkáiból állt össze egy izgalmas szemelvény. A legfiatalabb kiállító nyolc éves, míg a Kerámia Központ (és a magyar kerámiaművészet) doyenje Schrammel Imre, a Nemzet Művésze címmel elismert Kossuth-díjas iparművész, aki a közelmúltban ünnepelte 82. születésnapját.

A keddi rendezvényen megemlékeznek a művésztelepnek otthont adó ház építtetőiről, Kovács Ferenc ügyvédről, országgyűlési képviselőről, akadémikusról és nejéről Küry Terézáról, a 19. századi Hódmezővásárhely közéletének kimagasló alakjairól, a helyi református egyház nagy jótevőiről is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 22. 10:09, péntek | Helyi

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 23 határsértő Csongrád megyében. A rendőrök 17 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 6 fő bejutását pedig megakadályozták.

2020. Május 22. 08:18, péntek | Helyi

Kedves Állatbarát!

Sokan nem rendelkeznek az adó 1 százalékról, kérjük segítsenek!

2020. Május 20. 14:34, szerda | Helyi

Élelmiszercsomagot és hűtőszekrényeket ajánlott fel a MÁV-START az Országos Mentőszolgálatnak

A vasúttársaság szeretné támogatni a minden nap hősiesen, emberfeletti munkát végző mentőket, ezért másfél millió forint összegben élelmiszert és tíz hűtőszekrényt ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak.

2020. Május 20. 14:24, szerda | Helyi

Idő formálta tájelemek

Vásárhelyi művészhallgató diplomakiállítása a Tornyai-múzeumban