Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 27. 11:36, szerda | Helyi
Forrás: Rimán Dóra

Az első félév legdrogmentesebb napjává vált a Drogmentes Maraton befutója

Az első félév legdrogmentesebb napjává vált a Drogmentes Maraton befutója

Vasárnap ért vissza Budapestre 2100 kilométeres útjáról a Drogmentes Maraton.

Immár 14. alkalommal futották körbe az országot. A visszaérkezés Budapestre nem épp a megszokott módon zajlott. Ugyanis miközben a futócsapat haladt Budapest felé, szerte a fővárosban drogfelvilágosító füzetet osztott az alapítvány félszáz önkéntese. Ezzel hívva fel a főváros lakóinak figyelmét a drogok veszélyeire.

A drogfelvilágosító füzeteket előszeretettel használják iskolák, rendőrök, polgárőrök, védőnők, és számtalan prevenciós program. Az Igazság a drogokról füzeteket Budapesten többek között a Batthyányi téren, a Blaha Lujza téren, az Oktogonnál, és a Hősök terén is osztották az önkéntesek. Így 2015 első félévében ez volt az a nap, amikor a legtöbb emberhez jutott el az igazság a drogokról. Gyakori, hogy a füzeteket elolvasás után az emberek még tovább adják ismerőseiknek, családtagjaiknak is, hogy azok is tájékozódhassanak a drogok káros hatásairól.

Az idei 14. Drogmentes Magyarországért Maraton a maga 42 napjával a valaha volt legtöbb eredményt hozta. Ez gyakorlatban nem kevesebbet jelent, minthogy a valaha volt legtöbb fiatalhoz sikerült eljuttatniuk az igazságot a drogokról. Több, mint 140.000 ember ismerte meg a drogok káros hatásait. Ennek segítségével a fiatalok ténylegesen „nem”-et tudnak mondani a drogokra.

A Maraton során 42 nap alatt több mint 300 településen futottak keresztül, és több száz iskolának segítettek.

A Mozgalomhoz olyan hírességek adják a nevüket, mint Takáts Tamás előadóművész, Erdei Zsolt világbajnok bokszolónk, Danny Blue mentalista vagy Martinek János olimpiai bajnok öttusázó.

„A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!” (L. Ron Hubbard)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.