Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 26. 17:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Hadobás Nóra tanácsadó NOGUCHI PORTER NOVELLI RONIN DIGITAL

Az egyszerű és átlátható webshopokat szeretik a magyar online vásárlók

Az egyszerű és átlátható webshopokat szeretik a magyar online vásárlók

Hiába jó a kínálat és az ár, ha nem elég egyszerű a vásárlási folyamat, akkor visszafordulnak a felhasználók.

Ez derül ki az Év Internetes Kereskedője Díj shortlistjére bekerült 40 webshop „élményteszteléséből”, amelyet a Testbirds crowdtesting csapata elemzett 400 UX tesztelővel.

A különböző iparágakból érkezett webshopok elemzésénél a Testbirds által használt módszertan négyféle mutatószám eredményét kombinálta, minden webshopot 20-20 tesztelő véleményezett, így összesen 400 kérdőív eredménye alapján alakult ki a kis és közepes és nagyválallati kategóriában a legjobb 10 webáruház. Ebből a listából neves szakmai grémiumból álló zsűri fogja titkos szavazással kiválasztani kategóriánként azt a kereskedőt, akit a legjobbnak tart. A Díj nyertese az lesz, aki a beküldött pályázati anyag és zsűri szavazata alapján a legtöbb pontot gyűjti.

Kis- és középvállalati kategória továbbjutói:
avxcafe.hu,carpmania.hu,hadawebshop.hu,lumenet.hu,naurel.hu,okosjatek.hu,petissimo.hu,pharmaplaza.hu,prevenciopatika.hu,ruhafalva.hu
(ABC sorrendben)

Nagyvállalati kategória továbbjutói:
aqua.hu,bonuszbrigad.hu,butlers.hu,jateknet.hu,lifestyleshop.hu,mall.hu,mediamarkt.hu,notebook.hu,otthondepo.hu,rossmann.hu
(ABC sorrendben)

A Testbirds által begyűjtött felhasználói visszajelzésekből kitűnik, hogy a vásárlók számára az egyszerűség és az átláthatóság a legfontosabb, ezt követi a termék aloldalak minősége, és a letisztult design. Ennek megfelelően a lista elején végzett webshopok ezekben a tulajdonságokban emelkednek ki leginkább. Azok a felületek kapták a legkevesebb pontot, ahol a felhasználók nehézkesen találták meg a keresett termékeket és érzésük szerint feleslegesen hosszú regisztrációs, illetve rendelési folyamaton kellett átmenniük.

„A felhasználók számára a használhatóság fontosabb, mint maga a tartalom. Ha a vásárlók a webshopban elkeverednek, nem találják amit keresnek, vagy hiányos termék adatlapokkal és elavult designnal találkoznak, elveszítjük őket, hiába jó a kínálat” - mondta Lichter Tamás, a Testbirds Kft. ügyvezetője.

Egyszerűség és átláthatóság a fizetésnél is

„A MasterCard tapasztalatai szerint az ügyfelek számára a fizetésnél is fontos az egyszerűség és az átláthatóság. Ezért is kedveltek azok az új generációs megoldások, amelyek egyszerűbbé teszik az internetes vásárlási folyamatot. A MasterCard fejlesztéseinek köszönhetően az online fizetéshez ma már a bankkártya számának begépelése sem feltétlenül szükséges. A több mint 200 hazai webshopban elérhető MasterPass digitális szolgáltatással ugyanis a kártyabirtokosnak csupán a telefonszámát kell megadnia az online kereskedő oldalán, majd ezt követően a fizetést az okostelefonra letöltött, MasterPass-képes mobiltárcában hagyja jóvá.” – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A díjról:

Hogy ki az Év Internetes Kereskedője 2016-ban, az június 7-én derül ki a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Egyesület XIII. Elektromos Kereskedelem Konferenciájának gálavacsoráján. A SzEK.org idén 10. alkalommal adja át az Év Internetes Kereskedője Díjat, amely legfőbb célja a hazai internetes kereskedelem népszerűsítése és az online vásárlás iránti bizalom kiépítése. 2016-ban a versenyben minden olyan magyarországi bejegyzésű vállalkozás részt vehetett, amely online kiskereskedelmi tevékenységet folytat. A díj több fordulós, az utolsó most következő fordulóban szakmai zsűri ítéli oda, kis- és középvállalati, illetve nagyvállalati kategóriában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak