Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Április 25. 16:43, kedd | Belföld
Forrás: mti

Az Aldi 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével

Az Aldi 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével

Az Aldi tavaly 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményük szerint az Aldi Magyarország 2016 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, aminek köszönhetően a kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek az egyesület révén jutnak el rászorulókhoz.

Közölték, 2022-ben az Aldi tovább bővítette a napi szintű élelmiszermentésben részt vevő üzletei számát, így magyarországi hálózatának már mintegy 82 százaléka, 133 üzlet minden nap átadja az Élelmiszerbanknak az emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszert.

Tavaly az áruházlánc összesen 1729 tonna, bruttó 1,8 milliárd forint értékű élelmiszert adott át az Élelmiszerbanknak, ami 9 százalékkal magasabb, mint a 2021-ben átadott mennyiség - ismertették.

Hozzátették: az áruházlánc a mindennapi élelmiszermentés mellett egyedi adományokkal is segíti az Élelmiszerbank munkáját.

A vállalat húsvét előtt 113 palettányi, karácsonyi édességekből álló adományt ajánlott fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, amely folyamatosan juttatja el azt a rászorulóknak az ország különböző pontjain - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk