Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2019. Október 21. 15:50, hétfő | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Az ’56-os forradalom évfordulóját ünnepli Csongrád megye

Az ’56-os forradalom évfordulóját ünnepli Csongrád megye

Dr. Juhász Tünde mond ünnepi beszédet Szegeden

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitöréséről és vérbefojtására közösen emlékezik a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Professzorok Batthyány Köre. Szegeden, a forradalom bölcsőjében.

A nemzeti ünnep napján, 17 órakor kezdődik a megemlékezés, amelyet a hagyományoknak megfelelően a Rerrich Béla téren, a Melocco Miklós alkotta Szabadság pillangója című szobor mellett tartanak. A rendezvényen, Prof. dr. Pál József, a Professzorok Batthyány Körének tagja köszönti az emlékezőket, majd Dávid Szaniszla, 56-os elítélt mond visszaemlékezést. Az ünnepség szónoka Dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja lesz. Közreműködik a Mentés Másként együttes: Fábri-Ivánovics Tünde népdalénekes és Fábri Géza kobzos énekmondó.

A rendezvényt ezúttal is koszorúzással és mécsesgyújtással zárják, majd 18 órától emlékező szentmise kezdődik Szeged fogadalmi templomában, a Dómban, amelyet dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke celebrál.

A rendezvényekre minden érdeklődőt várnak a közös ünneplésre a szervezők!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 27. 10:24, péntek | Helyi

Meghosszabbította a vasúttársaság a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, a külföldi vasúttársaságok által meghozott vagy kilátásba helyezett intézkedések miatt a MÁV-START

2020. Március 27. 10:20, péntek | Helyi

A hétvégi óraátállítás néhány éjszakai belföldi és nemzetközi vonatot érint

Március 29-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja.

2020. Március 27. 10:18, péntek | Helyi

Tíz százalékos kedvezmény elektromos autót bérlő vasúti bérleteseknek

- Alternatíva a budapesti tömegközlekedés helyett -

2020. Március 27. 06:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.