Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 04. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: Noll Katalin, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Ausztria megszünteti az ellenőrzést hét határszakaszon

Ausztria megszünteti az ellenőrzést hét határszakaszon

Olaszország kivételével csütörtökön megszünteti az ellenőrzést határain Ausztria - jelentette be szerdán Alexander Schallenberg külügyminiszter,

miután Karoline Edtstadler Európa-ügyekért felelős miniszterrel, Karl Nehammer belügyminiszterrel, valamint Rudolf Anschober egészségügyi miniszterrel kerekasztal-beszélgetést tartott.

Ez azt jelenti, hogy a Németországgal, Liechtensteinnel, Svájccal, Szlovákiával, Szlovéniával, Csehországgal és Magyarországgal közös határszakaszokon megszűnik a karanténkötelezettség és nem végeznek koronavírus-tesztet.

Schallenberg közölte: Olaszország esetében a járványhelyzet még nem teszi lehetővé ezeket a lépéseket, annak ellenére sem, hogy néhány régióban jelentősen javult a helyzet.

Az a cél, hogy amint lehetséges, az osztrák-olasz határon is bevezessék az enyhítéseket, ugyanakkor nem szeretnék kockára tenni az elért eredményeket - tette hozzá.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter elmondta hogy az elmúlt 24 órában 12 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, ami 0,2 százalékos növekedést jelent. Ausztriában 16 682-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük 15 672-en meggyógyultak. Jelenleg 429 aktív betegek tartanak nyilván - szögezte le Anschober.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.