Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 24. 12:58, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Augusztus végén befejeződik a ceglédi, 100a vonal felújítása

Augusztus végén befejeződik a ceglédi, 100a vonal felújítása

A Nyugati pályaudvar és Városligeti elágazás közötti szakasz átépítése ütemtervnek megfelelően halad, és nyár végén befejeződnek a vonatközlekedést is zavaró munkálatok.

A felújítás miatti módosított menetrend augusztus 31-ig van érvényben.

Ceglédi vonal felújításaA ceglédi (100a) vonal felújítás keretében, a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás közötti szakaszon 5,6 kilométeren átépítik a vágányokat, hogy megszüntessék a sebességkorlátozásokat. A távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket és a felsővezetéket is karbantartják.

Májusban kezdődött a ceglédi vonal átépítése és július elejére befejeződött a felújítás első és második szakasza, akkor mindkét vágányon egy-egy kilométernyi szakaszt építettek át. Jelenleg a bal vágány felújítását végzik a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás között, a szakasz egy részén az alépítményt már megépítették, hétvégenként pedig folytatódnak a váltócserék.

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon a még augusztus 31-ig fennálló korlátozásokról, az érvényben lévő menetrendmódosításokról utazás előtt a MÁVINFORM oldalán tájékozódhatnak az utasok.

Háttérinformációk:

Ceglédi vonal felújításaA MÁV mintegy 4 milliárd forintot csoportosított át idén saját forrásból a ceglédi, 100a vonal Nyugati előtti szakaszának felújítására, hogy kevesebb legyen a műszaki hiba és pontosabb legyen a vonatok közlekedése. Az idei beruházás során a vágányok átépítésén túl a távközlési eszközök, a biztosítóberendezések és a felsővezeték karbantartását is elvégzik. A felújításba vont vágányokkal és kitérőkkel összefüggésben a meglévő váltófűtési rendszerek is korszerűbbek lesznek, ennek köszönhetően megelőzhető a váltók lefagyása, és jelentősen csökken az ebből adódó vonatkésés a téli időszakban.

A májustól augusztus végéig tartó munkálatok során a lehető legkisebb környezeti zajterhelésre törekszenek, de a korszerű földmunkagépek, vasúti és közúti tehergépjárművek, illetve pályafenntartási gépek is kelthetnek a szokottnál erősebb zajt. A Városligeti elágazásnál az induló személyszállító vonatoknak és a pályaépítő gépeknek a vasúti hatósági előírások miatt rövid hangjelzést kell adni a munkaterületeknél a hajnali és éjszakai időszak között. A zajterheléssel járó munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.