Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 12. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: orientpress

Augusztus 30-án lesz az Állatkertek Éjszakája

Augusztus 30-án lesz az Állatkertek Éjszakája

Második alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 30-án pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Az Állatkertek Éjszakáját elsőként a tavalyi évben rendezték meg, éspedig hagyományteremtő szándékkal. Mivel a tapasztalatok igen kedvezőek voltak, természetesen idén is sor kerül az eseményre. Az előző évi nagy sikerre való tekintettel az idén még több intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez. Összesen tizenkét állatkert, vadaspark és más „állatos” bemutatóhely kínál különleges esti programot a látogatóknak augusztus utolsó péntekén. Az Állatkertek Éjszakáját szervező intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján részt vehessenek az emberek ezen a különleges eseményen, még több lehetőséget teremtve a nagyközönség és a természet találkozására. Így nagy öröm, hogy szinte minden jelentős hazai állatkert, vadaspark és bemutatóhely részt vesz a programban.

Ebben az évben augusztus 30-ára esik a nyár utolsó péntekje, így az Állatkertek Éjszakája ekkor kerül megrendezésre. Ezen az estén a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest), a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a Tropicarium (Budapest), valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal várja a nagyközönséget.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak, a belépés 11 óráig történik. A részt vevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő három bemutatóhely, vagyis a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínál majd.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 22-én Budapesten egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.