Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2023. Augusztus 17. 07:08, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Atlétikai vb - Már majdnem 340 ezer vendégéjszakát foglaltak Budapestre

Atlétikai vb - Már majdnem 340 ezer vendégéjszakát foglaltak Budapestre

Már majdnem 340 ezer vendégéjszaka-foglalást fogadtak a budapesti szálláshely-szolgáltatók az atlétikai világbajnokság idejére - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdán az MTI-vel.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján több mint 70 százalékban külföldiek foglaltak szállást augusztus 19. és 27. között. A legtöbben ismét onnan érkeznek, ahonnan máskor is sokan jönnek, főképp Németországból, Izraelből és az Egyesült Királyságból, de Olaszországból, Spanyolországból szintén jelentős az érdeklődés, továbbá Argentínából, Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Indiából, Kanadából és Kínából ugyancsak várhatók vendékek nagyobb számban. Mind a külföldi, mind a belföldi vendégek többségében 4 és 5 csillagos szállodákba foglaltak szállást.

A közlemény szerint a sportturizmus az egyik legdinamikusabban növekvő idegenforgalmi ágazat. A sportversenyek látogatói általában több időt töltenek Magyarországon, mint a szabadidős turisták, többet költenek és gyakrabban vesznek igénybe magasabb színvonalú szolgáltatásokat. Az MTÜ vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a versenyzők és a szurkolók beszámolói jó hírét viszik majd Magyarországnak, a közvetítések pedig csaknem 1 milliárd embert érnek el. Ezek hatását Horváth Péter felbecsülhetetlennek tekinti az idegenforgalom szempontjából - írták.

A Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója történelmi jelentőségűnek nevezte az atlétikai világbajnokságot, mivel annak jelentősége túlmutat azon a 9 napon, amíg a versenyek tartanak. Németh Balázs szerint az esemény hosszú évekre, akár évtizedekre szólóan kedvező benyomást alakíthat ki Magyarországról. A nemzetközi imázsépítésben mindig jelentős szerepet játszanak nagy nézettségű, nemzetközi sportversenyek, mint például a Formula1 Magyar Nagydíj vagy korábban a FINA Vizes Világbajnokság - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 07:53, vasárnap | Sport

Női kézilabda-vb - Elmaradt a bravúr, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

A magyar válogatott 26-22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szombaton.

2023. December 09. 15:41, szombat | Sport

Schmidt Ádám: tíz százalékkal emelkedik az olimpiai és paralimpiai jutalom

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén bejelentette, hogy megemelik az olimpiai és paralimpiai jutalmakat a jövő évi párizsi játékokra.

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!

2023. December 05. 13:01, kedd | Sport

Kerkez Milos 19. az idei Golden Boy-listán

Kerkez Milos, a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán.