Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2023. Augusztus 18. 07:34, péntek | Sport
Forrás: MTI

Atlétikai vb - Egy érem és 3-4 döntős helyezés várható a magyaroktól

Atlétikai vb - Egy érem és 3-4 döntős helyezés várható a magyaroktól

A rekordlétszámú indulóval egy sikert már a rajt előtt elkönyvelhet a Magyar Atlétikai Szövetség szakvezetése, amely Halász Bence éremesélye mellett 3-4 döntős szerepléssel számol a szombaton kezdődő budapesti világbajnokságon.

"Ha nem Magyarországon lenne ez a vb, akkor 32 versenyzőt indíthatnánk 35 számban, ami egyébként szintén csúcs lenne" - nyilatkozott az MTI-nek Scheidler Géza sportszakmai igazgató a 63 fős hazai válogatottról, amelynek nagyságát jól érzékelteti, hogy az elmúlt öt vb-n összesen nem indult ennyi magyar atléta.

"A hazai rendezés jogán voltak lehetőségeink, hogy a váltókban, illetve olyan számokban is nevezhessünk megfelelő tudásszinttel rendelkező versenyzőt, ahol nincs magyar kvalifikált induló" - tette hozzá.

Scheidler Géza kiemelte, a hazai atlétikában jelenleg meg kell küzdeni a csapatba kerülésért, nem csak egyemberes számokról van szó, ezt jól példázza Rivasz-Tóth Norbert esete. A dohai vb-n kilencedik gerelyhajító jó eséllyel pályázott a vb-indulásra, ám a 19 éves Herczeg György, aki idén megnyerte a magyar bajnokságot és megdöntötte Rivasz-Tóth országos csúcsát, "ellopta a show-t".

A vb-szereplésről a sportszakmai igazgató elmondta, a vb-bronzérmes és Eb-második kalapácsvető Halász Bence dobogón végezhet, ez siker lenne, a realitás az 1-6. helyezés.

"Rajta kívül 3-4 versenyzőnk van, aki döntős helyen végezhet. És szeretnék ebben a stadionban országos csúcsot látni az egyéni rekordok mellett" - fogalmazott Scheidler Géza. A váltókról elmondta, leginkább a már kétszer magyar csúcsot futott női 4x100-as kvartett és a 4x400-as vegyes váltó "rúghat labdába".

Jelezte, a 63 főből 56 lép majd pályára - a többiek a váltók tartalékjai. Férfi kalapácsvetésben és a nőknél 100 m gáton a maximális létszámot kihasználva három magyar atléta indul. Csak öt számban, férfi és női 10 ezer méteren, férfi rúdugrásban, női 3000 akadályon és tízpróbában nem lesz hazai versenyző.

A vb-t augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyeknek a Hősök tere ad otthont. A vb összes fontos pillanata látható lesz ingyen és élőben az M4 Sporton.

Címkék: atlétikai vb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 16:43, csütörtök | Sport

Nagy Ádám: bízunk benne, hogy győzelem esetén kapunk segítséget odafentről

Nagy Ádám szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak saját magukkal szemben továbbra is elvárás a továbbjutás, ehhez vasárnap nyerni kell Skócia ellen az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Június 20. 08:05, csütörtök | Sport

Szoboszlai: visszajutottunk oda, hogy magyarként matekoznunk kell

2024. Június 20. 08:03, csütörtök | Sport

Döntetlent hozott a skót-svájci mérkőzés a magyar csoportban

A magyar érdekeltségű csoportban 1-1-es döntetlent hozott a skót-svájci mérkőzés a németországi labdarúgó Európa-bajnokság második fordulójában, szerdán.

2024. Június 19. 13:09, szerda | Sport

Bajnokok Ligája - Walesi vagy montenegrói ellenféllel kezd a Ferencváros

A walesi The New Saints FC vagy a montenegrói FK Decic csapatával mérkőzik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a Ferencváros.