Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Czirok Nelli

Átadták az új PIHENŐPARKot hódmezővásárhelyen

Átadták az új PIHENŐPARKot hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 831 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósította meg

a TOP-6.3.2-15-HM1-2016-00001 azonosítószámú „Zöld Hódmezővásárhely környezettudatos közterület megújítás Hódmezővásárhelyen” című pályázatát, melynek keretében Hódmezővásárhelyen a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén egy pihenőpark létesült, valamint a projektből megújításra került az Európa Park sportpályája és egyes zöld felületei. A projekt a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt keretében a Kaszap és Hódtó utca által határolt, évek óta üresen álló területen közparki funkció valósult meg, melynek legfőbb szervező ereje a 2645 m2 vízfelületű tó. A parkba látogatókat lépcsőző fogadóterek, természetes napozórétek, dombok, virágos rétek fogadják. A tó látványa egy hiányt foltoz be a város életében, melyen keresztül kettő híd is áthalad. A területen a hazai ökológiai viszonyoknak megfelelő, honos fajokkal telepített, természetközeli park kialakítása volt a cél. Az egyszerre beültetett növények folyamatos látványt nyújtanak, az elnyíló virágokat felváltják a következő szezonális növények.

A park funkcionálisan a városban élők rekreációs igényeit szolgálja ki, így alapvető funkcióként jelenik meg a tó, víz témára hangolt játszótér, melyhez közel, de szeparáltan fitnesz-tér valósult meg.

Az egész park akadálymentesen lett kialakítva, így például a kerekes széket használók a városban egyedülálló módon el tudják vinni játszóterezni a kisgyermek családtagjaikat, hiszen a játszótéri elemek, a büfé, a mosdó akadálymentesen megközelíthetőek. A park területén ingyenes wifi érhető el.

Az Európa Park projektelem lényeges elemei között a meglévő faállomány kezelésén kívül a sportpálya felújítása és a parkon átfutó betonlap burkolat cseréje történt meg. A fejlesztések során a meglévő aszfaltburkolatos sportpálya új aszfalt réteget kapott. A meglévő sport kerítés felújításra került a fémszerkezet festésével, hiányzó elemek cseréjével.

A projekt 2016. október 01-én kezdődött, a kivitelezések 2018. júniusában kezdődtek és a teljes beruházás 2019. május 31.-én zárul.

A projektről bővebb tájékoztatást ahttp://www.zoldhodmezovasarhely.hu oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: