Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2018. Szeptember 25. 16:17, kedd | Helyi
Forrás: Benkő László, Pálfi Zoltán

Átadták a Garay utcát a burkolatfelújítás után

Átadták a Garay utcát a burkolatfelújítás után

2018. szeptember 25-én (kedden) 14 órakor hivatalosan is átadták a forgalomnak a Garay utcát.

Az önkormányzat 2017-ben pályázatot nyújtott be „az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című pályázati kiírásra az Arany János, Garay és Fáncsy utca felújítására vonatkozóan, mely pályázat támogatásban részesült.


A Garay utcán a bontási és az aszfalt marási munkálatokat követően a helyreállítási munkálat során homokos kavics védőréteg került beépítésre. Ezután telepen kevert cementes stabilizáció készült, majd 4 cm-es AC11-es aszfalt kopó réteg került elterítésre. A felújított szakasz 570 m hosszú, 3 m széles. A pályaszerkezetet 408 m2 felületen erősítették meg. Ebben a városrészben ez volt a legrosszabb állapotú utca – mondta tájékoztatójában Mucsi László, a Városfejlesztési Iroda vezetője.

Fáncsy utca (Síp u.-Józsa u. közötti szakasz) útburkolat felújításának építési hossza 204 m, burkolatszélesség 4,0 m, pályaszerkezet megerősítése 4,0 cm vtg, AC11 kopó aszfalttal.

Arany János utca útburkolat felújításának építési hossza 170 m, burkolatszélesség 5,0 m, pályaszerkezet megerősítése 4,0 cm vtg. AC11 kopó aszfalttal.

Az útfelújítási munkák során a közműhálózatban beavatkozás nem történt, a meglevő útszélességek nem változtak, új csapadékvíz-elvezető hálózat, kiemelt szegély nem létesült.

A kivitelezési munkálatokat a DÉLÚT Kft. végezte el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 16:45, szerda | Helyi

Vasútbiztonsági nap Egerben

A MÁV és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága „Érj haza biztonságban!” címmel utas- és vasútbiztonsági kampányt szervezett,

2021. Szeptember 21. 15:24, kedd | Helyi

Budapesten a Connecting Europe Express vonata

Megérkezett a budapesti Keleti pályaudvarra a Vasút Európai Éve programsorozat keretében elindított „Connecting Europe Express”.

2021. Szeptember 21. 15:18, kedd | Helyi

ISMÉT STREETBALL-T RENDEZNEK HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

A CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban,

2021. Szeptember 21. 15:03, kedd | Helyi

Kétmilliónál is többen utaztak idén nyáron vonattal a Balatonhoz

Sikeres szezon zárult le a hétvégével a Balaton partjainál, az elmúlt évtizedben ez volt a legerősebb főszezon.