Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2019. Szeptember 27. 07:11, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok

Arany szalagban futnak maratont a jótékony sportolók

Arany szalagban futnak maratont a jótékony sportolók

A gyermekkori daganatos megbetegedésekre hívják fel a figyelmet a hétvégi futófesztiválon

Arany szalaggal a mezükön állnak rajthoz a Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportolói a 34. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A gyermekkori daganatos megbetegedések elleni küzdelem hónapja (Childhood Cancer Awareness Month) alkalmából viselt szimbólummal az érintettek emberfeletti küzdelme előtt fejezik ki tiszteletüket. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

Szeptember világszerte a gyermekkori daganatos megbetegedések elleni küzdelem hónapja (Childhood Cancer Awareness Month). A súlyosan beteg gyermekeknek és családjaiknak sorsfordító élményeket nyújtó Bátor Tábor Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet az érintettek betegséggel vívott harcára és rendíthetetlen kitartására.„Csak Magyarországon átlagosan évente 200 új daganatos megbetegedést diagnosztizálnak gyermekeknél. Ebben az életkorban az életmód és egyéb rizikófaktorok nem játszanak szerepet a betegség kialakulásában, gyakran genetikai eredetű problémáról van szó” – hangsúlyozta Dr. Gudor Orsolya, az alapítvány orvosigazgatója. „Szerencsére a gyermekkori tumorok 80%-a gyógyítható, de a hosszadalmas – akár 4-5 éven keresztül tartó – kezelések mellékhatásainak hosszú távú következményei is lehetnek. Ráadásul a gyerekek kiszakadnak megszokott környezetükből, az óvodából-iskolából, gyakran tanulási nehézségekkel küzdenek. Ezért nagyon fontos, hogy minden eszközzel támogassuk ezeket a kis hősöket küzdelmeik során.”

A szervezet jótékonysági sportközössége, az Élménykülönítmény tagjai szeptember 28-án és 29-én a 34. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon futómezükre tűzött szalaggal jelzik támogatásukat. „Közel 150 futónk amellett, hogy hetek, akár hónapok óta kampányol és gyűjt adományokat az alapítvány javára, a verseny közben is büszkén üzeni: ő a kis Bátrakért küzdi le a kilométereket. Az összefogáshoz bárki csatlakozhat: bátorítunk minden civil szervezetet, sportolót, szurkolót, családot, szervezőt, hogy „öltözzön” velünk aranyba ezekért a hősökért” – mondta Osváth Györgyi, az Élménykülönítmény programvezetője.Udvardi Dorottya első alkalommal vállalja a 42,2 km-es kihívást, méghozzá nemes céllal: „Míg nekem a futás segít feldolgozni a problémáimat, addig a súlyosan beteg gyerekeknél a Bátor Tábor tölti be ezt a szerepet. Én dönthetek, ők nem. Célom, hogy ők a legjobb ellátást kapják a táborokban és ezért csatlakoztam az Élménykülönítményhez. Én azért fogok aranyszínű szalagot tűzni a pólómra vasárnap, hogy kifejezzem tiszteletemet azon családok iránt, akik együtt küzdenek a daganatos betegség ellen, s kéz a kézben támogatják egymást a nehéz időszakokban.”

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 03. 17:00, péntek | Belföld

Februárban több mint 10 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalma

Februárban a nyers adat szerint 10,9 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 11,3 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbit - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2020. Április 03. 16:09, péntek | Belföld

Biztonságosak a húsvéti sonkák, de hibák előfordultak

Élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek az előírásoknak a Nébih terméktesztje során ellenőrzött húsvéti sonkák, viszont kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák ezúttal is előfordultak

2020. Április 03. 14:06, péntek | Belföld

Elkezdődött a szúnyogirtás

Elkezdődött a 2020-as országos szúnyoggyérítési program végrehajtása – tájékoztatta a programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken az MTI-t.

2020. Április 03. 12:03, péntek | Belföld

Jó példákat mutat be az Élő bolygónk új rovata

A köztársasági elnök ajánlásával az Élő bolygónk nevű oldal új rovatot indít Mindenki mindenkiért címmel, amely a koronavírus-járvány elleni védekezés jó példáit mutatja be.