Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Március 14. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Áprilisban írják jóvá a 12 ezer forintos támogatást a távhőszolgáltatók

Áprilisban írják jóvá a 12 ezer forintos támogatást a távhőszolgáltatók

A távhőszolgáltatók az áprilisi számlákban írják jóvá a téli rezsicsökkentés 12 ezer forintos támogatását - közölte a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden Budapesten.

Kósa Lajos, miután megbeszélést folytatott a téli rezsicsökkentésről a Megyei Jogú Városok Szövetségének és a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének képviselőivel, sajtótájékoztatón elmondta: a szolgáltatóknak április 15-éig a központi költségvetésből a célra 7,8 milliárd forintot utalnak át.

A miniszter közölte azt is, hogy ha valakinek az áprilisi számlája nem éri el a támogatás mértékét, akkor a jóváírást a következő hónapokban lehet érvényesíteni.

A szövetségekkel való találkozó okáról szólva elmondta, hogy alapvetően - 95 százalékban - a képviselt városok a tulajdonosai a távhőszolgáltató vállalatoknak.

Kósa Lajos megjegyezte, olyan megoldást választottak a téli rezsicsökkentés megvalósítására, amely a távhőszolgáltatóktól nem kér külön erőfeszítést, a likviditásukat nem zavarja, hiszen az említett összeget a költségvetésből finanszírozzák.

Kitért arra is, hogy a téli rezsicsökkentés a távhő esetében 650 ezer fogyasztót érint.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy 2010-ig Európában az egyik legmagasabb rezsit a magyarok fizették. Ezután elkezdődött azon kormányzati szándék végrehajtása, hogy Európában itt kelljen az embereknek az egyik legalacsonyabb rezsit fizetniük - mondta, hozzátéve, hogy a téli rezsicsökkentés ennek a folytatása.

Címkék: fűtés, távhő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben