Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Március 21. 13:42, kedd | Belföld
Forrás: mti

Április 11-ig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Április 11-ig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

A TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót a 11. alkalommal rendezik meg idén, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjára április 11-ig lehet regisztrálni.

Koncz Zsófia felidézte: évről évre egyre többen csatlakoznak az akcióhoz, tavaly több mint 40 ezer önkéntes mintegy 850 tonna hulladékot gyűjtött össze 900 helyszínen országszerte.

A TeSzedd! összekapcsolódik a fenntarthatósági témahéttel, a Föld napján, április 22-én kezdődik és április 28-ig tart. Idén is várják az oktatási intézmények, munkahelyi közösségek, baráti társaságok jelentkezését - jelezte.

Felhívta a figyelmet arra, hogy építési törmeléket, autóalkatrészeket, elektronikai eszközöket nem lehet gyűjteni az akció során, de ha ilyet találnak a résztvevők, azt be lehet jelenteni a 2020-ban elindított Hulladékradar applikációban. Hozzátette, hogy erre már 27 ezren regisztráltak, több mint 43 ezer bejelentés érkezett és több százezer tonna hulladékot sikerült ezen keresztül összegyűjteni.

Az államtitkár kifejtette: a kormány részéről fontos üzenet volt a 2020-ban elfogadott klíma- és természetvédelmi akcióterv, ebben kiemelten szerepel az illegális hulladéklerakók felszámolása is.

Koncz Zsófia a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az emberek fontosnak tartják a TeSzedd! programot, a környezet rendben tartását, de az akció egyben jó kikapcsolódás, csapatépítés is.

Az államtitkár a környezettudatos szemlélet erősítését segítő kormányzati kezdeményezések között említette egyebek mellett a Tisztítsuk meg az országot! programot is, amelyhez számos település csatlakozott.

Címkék: szemétszedés, teszedd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során