Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 06. 16:21, szerda | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Amerikai katonák Vásárhelyen

Amerikai katonák Vásárhelyen

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe látogatott augusztus 5-én az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra akkreditált véderőattasé helyettese Bradley Hocevar alezredes.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe látogatott augusztus 5-én az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra akkreditált véderőattasé helyettese Bradley Hocevar alezredes.

A program kezdéseként Kovács József ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnok-helyetteseként ismertette az alakulat és a helyőrség rendeltetését, szervezeti felépítését, illetve feladatait. Ezt követően a helyőrségben található zászlóaljak (62. Lövészzászlóalj, 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj, Művelettámogató Műszaki Zászlóalj) parancsnokai bemutatták az alegységeiket, azok képességeit és nemzetközi együttműködéseiket.

A véderő attasé helyettest elkísérte Matthew B. Ott főtörzsőrmester (Master Sergeant) a Nagykövetség rangidős altisztje is, aki a 62. Lövészzászlóalj vezénylőzászlósának kíséretében - a parancsnoki jelentések ideje alatt - megismerkedett a lövészzászlóaljnál rendszeresített technikai eszközökkel és fegyverekkel.

Az attasé-helyettes korábban már találkozott a vásárhelyi katonákkal, hiszen júniusban megtekintette a 62. Lövészzászlóalj által végrehajtott vízi vezetési gyakorlatot és egy komplex harcászati mozzanatot is Szentesen. A vásárhelyi laktanya bejárása során Hocevar alezredes megtekintette a helyőrség épületeit és telephelyeit.

A látogatást egy kötetlen beszélgetés zárta, ahol a közeljövő tervei között megemlítették a „Közös Fellépés 2014” elnevezésű gyakorlatot is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: